📍اهمیت تاریخ‌نویسی پایه‌ای.. ✍ بهروززواریان.. 🔶 حتما بخوانید؛ بسیارمهم

📍اهمیّت تاریخ‌نویسی پایه‌ای

✍ بهروززواریان

🔶 حتما بخوانید؛ بسیارمهم

🔶 همگی واقف هستیم که کتاب "تاملی درباره ایران" اثر سیدجواد طباطبایی، فیلسوف سیاست، به گفته ایشان، همانا از یک سوی دیباچه‌ای بر نظریه انحطاط ایران است، که تا مشروطه‌خواهی و از آنجا تا شهریور ۱۳۲۰ و از شهریور ۱۳۲۰ تا انقلاب ۵۷ ایران را بررسی خواهد کرد.

🔶 من در پیش‌رفت این پروژه هیچ شکی ندارم، و پیش از این پاسخ ایدئولوگ‌هایی که این کتاب را به نظریه سلطنت‌طلبی فروکاسته‌اند داده‌ام. اما در اینجا بحثم بیشتر ناظر بر فقره‌ای از فلسفه تاریخ هگل است تا با نشان دادن اهمیت و ضرورت تاریخ‌نویسی، پروژه‌ای را که سیدجواد طباطبایی کلید آن را زده است برجسته‌تر کرده باشم و نشان داده باشم که بدون درک این فقرات تمام نقدهایی که به تاملی درباره ایران صورت می‌گیرد توخالی است.

🔶 هگل در فلسفه تاریخ خود می‌‌گوید:

🔶 Die eigentliche, Objektive Geschichte eines Volks, fängt erst da, wo sie auch eine Historie hat. Bildung in der es noch nicht zur Geschichte gekommen, noch kein Bildungsgang(wie die angebliche Geschichte), #Indiens von dreienhalb Tausend Jahren möglich ist.(V.G; s:5).

🔶 آن‌طور که از فحوای فقره برمی‌آید، هگل در تاریخ‌نویسی دست اول که از آن به "ursprüngliche Geschichte" تعبیر کرده است، نوشتن تاریخ و وقایع را برای این‌که ملّتی واجد تاریخ واقعی باشد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار دانسته است.

🔶 ازهمین‌روی، هگل هند را شاهدمثال می‌آورد تا این نکته را برجسته کرده باشد که تمدن و زمینه‌های فرهنگی، اگر واجد تاریخ نوشتاری نباشند تاریخشان هرگز واقعی نیست! کما این‌که هند با سه هزار سال تمدن چنین بوده است.

🔶 با فهم این فقره و استوار کردن کاخ تامل بر روی آن پی‌ می‌بریم، که سیدجواد طباطبایی تاریخ و دیباچه‌ای بر تاریخ پایه‌ای ایران تدوین کرده است، و از این روی بار سنگین ۱۵۰ سال تن‌آسودگی روشنفکران که جز اثیر عالم بالا مسئله‌ای ندارند را به دوش کشیده است. و از این روی نه می‌تواند با سلطنت‌طلبی نسبتی داشته باشد آنطور که شاگردانِ پیشوا، علی شریعتی گمان می‌کنند، و نه با ایدئولوژی‌ها و دروغ‌پردازی‌های افسانه پردازانی که 《ملّت را در خواب کردند》و ابوذر را چماق اندیشه عقلانی کرده‌اند.

💠از ایران باید دفاع کرد چه به ننگ و چه به نام(دکتر سیدجواد طباطبایی).

💠جاویدان خِرَد

💠 تابع قوانین جاری کشور #ایران

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken