📍ایدئالیسم مطلق چیست؟! 📍

📍ایدئالیسم مطلق چیست؟!📍

🔶 معمولا اندیشمندانی که با فلسفه‌های آلمان و به خصوص فلسفه هگل مواجه می‌شوند همواره این پرسش در پس ذهنشان باقی می‌ماند که ایدئالیسم مطلق چیست؟!

🔷 در درجه نخست، به نظر می‌رسد که ایدئالیسم مطلق، ایدئالیسمی #برای مطلق است. اما این امر مطلق(که خصوصا هگل آن را به عنوان مفهومی کانونی در دستگاه فلسفی خود به کار می‌برد چیست)؟

🔶 وانگهی، #مطلق یا #امر‌مطلق، همانا جستارمایه یا بنیاد فلسفه است؛ به این ترتیب وظیفه فلسفه همان شناخت #مطلق است(من اکنون نمی‌توانم در این‌جا تحریر محل نزاع #هگل را با #کانت حتی به صورت فشرده بیان کنم، بنابراین مخاطب می‌بایست به نقد اول کانت نیز توجه داشته باشد).

🔷 با این توضیح به نظر می‌رسد که هگل، خدا را با مطلق یکی می‌گیرد و به این ترتیب وقتی‌استدلال می‌کند که وظیفه فلسفه شناخت امر مطلق است، افق پرسش باز است که آیا فلسفه باید خدا را بشناسد؟

🔶 به این ترتیب اگر جوهر(=موجودی که فقط قائم به خود است و به چیز دیگری وابسته نیست لحاظ شود؛ در عین ر.ک به تعریف رنِه دکارت از جوهر) اسپینوزا را نقطه دوم تحلیل‌ هگل از مطلق قرار دهیم و از طریق آن به تعریف ارسطو از #جوهر بازگردیم، با دقت تمام باید گفت که جوهر، مطلق، یا خدا(=#خدای درون‌ماندگار)، همانا بنیاد فلسفه است.

🔶 اما هگل در پدیدارشناسی‌روح، نشان می‌دهد که شناخت‌مطلق در نتیجه فلسفه‌ورزی حاصل می‌شود که من وارد آن نمی‌شوم.

🔷 تحلیل فصلی از کتاب هگل، فردریک بیزر/ تقریر و تحلیل از #بهروز‌زواریان.


💠 ما #هگلی‌ها باید هجی‌کردن هگل را بیاموزیم تا بتوانیم او را قرائت کنیم(گادامر، نخستین نشست انجمن هِگِلی‌های لیبِرال)

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken