حساب بانکی در اروپا و آلمان.. چند وقتی بود میخواستم یک پست درباره بانکهای آلمانی بنویسم و وقت نمیشد

حساب بانکی در اروپا و آلمان

چند وقتی بود میخواستم یک پست درباره بانکهای آلمانی بنویسم و وقت نمیشد. این اطلاعات رو از پست یکی از بچه ها بنام آقای مقدس پیدا کردم و دیدم خیلی مفیده. در این مطلب سعی میکنم درباره‌ی حساب بانکی در آلمان و باز کردن حساب بانک در آلمان، به برخی از بانک‌ها و موسسات مالی معروف‌تر اشاره کنم. ضمناً این حساب ها برای کاربرد معمولی هست نه برای بیزنس یا افراد خویش‌فرما؛ درواقع به درد افراد کارمند یا افرادی که دانشجو هستند، یا بیکار و … میخوره.
پیشاپیش عرض کنم بجز این بانکها، قطعاً موسسات دیگه هم هستن و حتی یکسری بانکهای ایالتی هم وجود دارن که من اطلاعی ندارم و باید بررسی کنید.
لطفاً درنظر داشته باشید در حد سواد و چیزایی که خوندم و دیدم و شنیدم نوشتم و ممکنه به هرحال اشتباهی در طول مطلب وجود داشته باشه اما همه سعیم رو کردم که اینطور نباشه و نکات مهم رو عرض کرده باشم.
ضمناً بخاطر برخی قوانین، اغلب این موسسات تمام اطلاعات و صفحاتشون به آلمانی هست و حتی ممکنه در شعب بانک یا تلفنی هم انگلیسی صحبت نکنن اما مورد با مورد فرق داره.


برخی بانک‌های آلمان که بهشون اشاره می‌کنم، کاملاً آنلاین هستند؛ یعنی هیچ شعبه فیزیکی ندارند. بیشتر این بانکها سرویسشون رایگان هست و یکسری مزایای خاص هم گاهی میدن. برای واریز کردن پول نقد به این حساب ها باید برین یک بانک و اونجا درخواست SEPAبزنید که اون بانک کارمزدی دریافت میکنه.
ضمناً ثبت نام این بانکها هم پس از پر کردن یک فرم آنلاین، معمولاً به اینصورت هست که شما چندبرگه رو پرینت میکنن و همراه با مدرک شناسایی تشریف میبرین دفاتر پستی که سرویس PostIdent انجام میدن. اونجا پاسپورت و امضای شمارو تطابق میدن و بعد اون برگه هارو پست میکنن به بانک و بعد از چند روز به مرور کارت و اطلاعات حساب و … به دستتون میرسه.
گفتم SEPA، این رو بگم که تبادلات بانکی SEPA با استفاده از شماره IBAN یا همون شبا خودمون صورت میگیره
حساب بانکی اصلی که شما در آلمان نیاز دارید بهشGirokonto گفته میشه درواقع همون حساب جاری خودمون. در اروپا هم سود بانکها صفر هست! (بجز برخی موارد خاص و اونم خیلی اندک) یعنی به پول شما در حساب سودی تعلق نمیگیره.
جیروکارت (Girocard) بطور خلاصه همون EC-karte یا Geldkarte یا Maestro (نه Master) هست. یکسری از فروشگاه‌ها ممکنه Visa یا Master قبول نکنن و از شما این رو بخوان.

ضمناً کارت‌های اعتباری بیشتر دوحالت هستن، پیش‌پرداخت و پس‌پرداخت. پیش‌پرداهت یعنی اون کارت از پولی که در حساب بانکیتون هست برمیداره و پس‌پرداخت هم یعنی اعتبار، یعنی بعداً از طرف موسسه بانکی/مالی برای شما صورتحساب میاد و شما پرداخت میکنید.
تقریباً همه بانکها سرویسی دارن که بهش Overdraft گفته میشه. یعنی طی یک توافق با بانک، شما میتونین تا یه حدی اگر توی حسابتون پول نباشه، برداشت کنین. حالا هربانکی شرایط و سود و مدت زمان بازپرداخت خاص خودش رو داره. این رو در طول مطلب اشاره نکردم اما میتونین در صفحات هر بانک مطالعه کنید.
برخی فروشگاه ها کلاً یا کارت قبول نمیکنن، یا میگن خرید با کارت از حداقل ایکس یورو به بالا، یا اینکه یه کارمزدی برای خرید با کارت میگیرن.
تبادلات اروپا که SEPA نامیده میشه معمولاً بین چندساعت تا ۴۸ ساعت ممکنه طول بکشه. اگر اشتباه نکنم یکشنبه ها هم کلاً هیچ تبادل مالی انجام نمیشه.
سیستم خودپردازها هم اینجوری نیست که مثل ایران از هر دستگاهی بتونید بردارید. اول از همه که نوع کارت مهمه و دوم اینکه چون سیستم‌ها و شبکه‌های بانکی مختلفی وجود دارن ممکنه دستگاه کارمزد کم کنه.

شوفا

بحث شوفا خودش یک مطلب کامل میطلبه اما خواستم چندتا نکته رو اشاره کنم:
دقت کنین که هر فرمی که برای حساب بانکی در آلمانبصورت آنلاین پر کنین در ۹۰ درصد اوقات یک پیام به سیستم Schufa ارسال میشه که این ممکنه در اعتبار مالی شما در اون سیستم تاثیر منفی داشته باشه. (گفتم آلمان چون برخی از بانک‌های زیر این کار رو نمی‌کنن و هیچ جای نگرانی نداره) معمولاً طبق قانون هر فرم آنلاینی به قبلاً از ارسال اطلاعات به شما میگه که این اطلاعات برای شوفا ارسال میشه. داستان شوفا طولانیه اما همینقدر که یک سیستم اعتبارسنجی مالی افراد هست و پیش‌فرض همه ۱۰۰درصد هستند و با داشتن حساب های مختلف، یا قراردادهای ماهانه مختلف، اقساط و …. تغییر میکنه. حتی اغلب صاحبخونه ها از شما گزارش شوفا میخوان که ببینن ریسک کار کردن با شما چی هست. کلاً اغلب شرکت‌هایی که سرویس های قراردادی به شما میدن، با شوفا در ارتباط هستن، پس خیلی دقت کنید.