فاز سوم: تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده

فاز سوم: تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده

مهم‌ترین مرحله‌ی تحقیقات بازار تحلیل کردن و جمع‌آوری اطلاعات مفید از داده‌های جمع شده است. یکی از روش‌های تحلیل داده‌ها، تحلیل SWOT است که به شما کمک می‌کند تا با نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در بازار کسب‌وکار آشنا شوید.

نقاط قوت و نقاط ضعف به مواردی گفته می‌شود که شما می‌توانید آن‌ها را کنترل کنید مانند مسائل مربوط به نیروی انسانی و قیمت‌ها.

فرصت‌ها و تهدیدها به مواردی گفته می‌شود که شما هیچ کنترلی روی آن‌ها ندارید مانند تغییرات بازار و قوانین.

در ادامه و با یک مثال این ۴ مرحله را بیشتر توضیح می‌دهیم.

فرض کنید شما برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار کوچک ایده‌ی جدیدی به ذهنتان رسیده است. ایده‌ی شما این است که روی ظرف‌های ساده طرح‌های مختلف بکشید و آن‌ها را برای فروش در بعضی مدارس قرار دهید.

نقاط قوت (Strengths): از آنجایی که این ظرف‌ها با دست تزئین می‌شوند محصولات بسیار زیبا و بی‌همتایی هستند. این محصولات هیچ ‌موقع قدیمی نمی‌شوند و عمر طولانی دارند. همچنین برای مناسب‌هایی مانند کریسمس می‌توان طرح‌های جدیدی به آن‌ها اضافه کرد.

نقاط ضعف (Weaknesses): از آنجایی که طراحی این ظرف‌ها توسط دست انجام می‌شود بنابراین کاری زمان‌بر است. پیشنهاد شخصی‌سازی کردن و سفارش گرفتن از مشتری‌ها برای طرح‌های دلخواهشان هنوز به آن‌ها داده نشده است. کاسه‌هایی که دارای طرح‌های اکرلیک هستند می‌توانند فقط برای تزئین استفاده شوند و ظروفی که دارای لعاب هستند به‌عنوان ظروف غذاخوری به کار می‌روند.

فرصت‌ها (Opportunities):‌ مغازه‌ای که به تازگی باز شده است می‌تواند این محصولات را نیز در کنار دیگر محصولات به فروش برساند و فرصت خوبی برای قرار گرفتن محصولات شما در معرض عموم است.

تهدیدها (Threats): محصولاتی مشابه با این ظروف در فروشگاه‌های دیگر عرضه می‌شود که وزن کمتری داشته و قیمتشان نیز کمتر است. آن‌ها به‌طور مرتب کیفیت محصولات خود را بررسی می‌کنند و طرح‌های جدید به بازار عرضه می‌کنند.
@dotDE