✅آینده دلار

✅آینده دلار
@esfahaneconomy

اظهارات دکتر سیف ریاست بانک مرکزی همراه با رشد قیمت نفت در روز جاری می تواند به معنای ثبات نرخ دلار طی روزهای آتی باشد.
دکتر سیف می نویسد عوامل مختلفي برای رشد دلار ارايه شده و در اين خصوص به مواردي همچون افزايش فصلي تقاضاي ارز به دليل مناسبت‌هاي مختلف مانند مسافرت‌های اربعين و سال نو ميلادي، نتايج احتمالي اجلاس اوپک و چشم‌انداز قيمت نفت، نتايج انتخابات رياست ‌جمهوري آمريکاو ... اشاره شده است. واقعيت آن است که تحولات روزهاي اخير بيشتر از هرچيز ديگري ناشي از شوک‌هاي انتظاري است که با عواملي همچون افزايش تقاضاي فصلي ارز ترکيب شده‌اند و عليرغم تاثيرگذاري مقطعي بر تغييرات نرخ ارز، از سوي بنيان‌هاي اقتصاد کلان حمايت نمي‌شوند. در واقع طي سه سال اخير و عليرغم افت قابل توجه قيمت نفت، بازار ارز از ثبات مطلوبي برخوردار بوده است. روند کاهشي نرخ تورم و حصول به سطوح تک‌رقمي، نرخ سود واقعي مثبت و جذّاب در بازار پول، رشد اقتصادي بالاي ٥ درصد در فصل اول سال جاري و همچنين کاهش کسري تراز گمرکي و تبديل آن به مازاد تجاري در هفت ماهه سال جاري از جمله عوامل توضيح‌دهنده برقراري ثبات در بازار به شمار مي‌آيند. با توجه به اين که بنيان‌هاي اقتصادي، جهش و نوسانات اخير بازار ارز را تاييد نمي‌کند، لذا ماهيت اين تحولات بر خلاف سال‌هاي 1390 و 1391 از جنسي نيست که واجد آثار ماندگار باشد.
@esfahaneconomy
بانک مرکزي در طول سه سال گذشته همواره سعي نموده بازار ارز را در مسیر اصولی خود هدایت کند. در مقطعي با افت شديد و ناپايدار نرخ ارز،مطرح شد که اين کاهش منطقي و پايدار نيست و امروز نيز از همان نگاه و منظر تحلیل میشود که افزايش نرخ ارز در روزهاي اخير نيز يک شوک انتظاري است و پايدار نخواهد بود.
تحولات بازار ارز در اين سال‌ها نشان داده است که پس از سپري شدن تعطيلات سال نو ميلادي و خروج تقاضای فصلي از بازار و همچنين تقويت عرضه ارز ، نرخ ارز در سه ماهه چهارم از روندي نزولي برخوردار بوده است.
دکتر سیف با مثالهای نشان می دهد که احتمالا قیمت مد نظر بانک مرکزی در محدوده ۱۰ درصد کمتر از قیمت روز است. از اینرو با عنایت به بهبود درآمدهای دولت و ساختار نقدینگی که کمتر بر پایه پول پرقدرت است ، انتظار برای جهش نرخ ارز چندان قابل اتکا نمی باشد./معیار

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
Https://telegram.me/esfahaneconomy