✅جوابیه مطلب «چالشهای انتقال آب از سرشاخه کارون» مندرج در روزنامه دنیای اقتصاد مورخ ۹۵/۱۰/۱۱

✅جوابیه مطلب "چالشهای انتقال آب از سرشاخه کارون" مندرج در روزنامه دنیای اقتصاد مورخ 95/10/11

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه استانها مورخ 11 دی ماه اقدام به نشر مطالبي به نقل از آقای دکتر قمشي در مخالفت با انتقال آب به فلات مرکزی نموده است.
به دلیل قضاوت های یکسویه و نقل مطالبي مغایر با واقعیت که موجب تشویش اذهان مخاطبین است انتظار دارد جوابیه پیوست در آن روزنامه درج شود.

1- کمبود آب در حوضه زاینده رود و وجود آب مازاد در حوضه کارون ناشی از توزیع منابع آب در این دو حوضه است. از منابع آب تولیدی در رشته کوههای زاگرس میانی 92% وارد حوضه کارون و فقط 8% آن وارد حوضه زاینده رود می شود. این در حالی است که نسبت جمعیت دو حوضه 56% و 44% است. سرانه آب تجدید پذیر در حوضه زاینده رود یک سوم میانگین کشوری است در حالیکه سرانه آب تجديدپذير در حوضه کارون سه برابر میانگین کشوری است.

2- آقای دکتر قمشي شما که خبر دارید کم آبي کارون به علت ذخیره آب در پشت سدهای کارون است، چرا تلاش می کنید مردم را نگران کنید? اگر حوضه کارون کم آب است، بیش از 10 میلیارد مترمکعب آب مورد نیاز طرح توسعه 550 هزار هکتاری از چه منبعی قرار است تامین شود?! و چرا صحبت از افزایش وسعت طرح به 800 هزار هکتار توسعه است?

3- در حال حاضر حجم ذخیره سدهاي خوزستان حدود 13 میلیارد مترمکعب و حجم سد زاینده رود فقط 200 میلیون متر مکعب است. مقایسه این دو رقم به تنهایی نشان می دهد تلاش شما برای کم آب جلوه دادن خوزستان و کارون موجه نیست.

4- کل حجم آب انتقالی از کارون به حوضه زاینده رود کمتر از 5% حجم آب کارون است. چرا تلاش دارید واقعیت را دگرگونه جلوه دهید و مردم خوزستان را تحریک کنید?

5- اگر استاني نگاه کنید، سالانه 1800 میلیون متر مکعب از استان اصفهان وارد سرشاخه های دز و کارون می شود و در مقابل کل حجم آب انتقالی از کارون به زاینده رود کمتر از 700 میلیون مترمکعب در سال است!

6- طرح بهشت آباد قرار است 580 میلیون متر مکعب آب به فلات مرکزی منتقل کند . سهم یزد و کرمان از آب انتقالی 330 میلیون متر مکعب و سهم حوضه زاینده رود از آن 250 میلیون متر مکعب است. برخلاف تلاش آقای دکتر قمشي که سهم حوضه زاینده رود را برای استان اصفهان دانسته اند، واقعیت آن است که 250 میلیون مترمکعب سهم حوضه زاینده رود از بهشت آباد مطلقا ارتباطی به اصفهان ندارد و برای تامین 237 میلیون مترمکعب تخصیص دولت به چهار محال و بختیاری است.

شاید شایسته آن باشد تا در شرایط حاضر با تدبیر و عقلانیت و عشق به همه سرزمینمان ایران عزیز ،همه ما تلاش کنیم راهکارهای مبتنی بر کار کارشناسی و علمی خود را ارایه دهیم و از قضاوتهای یکطرفه و غیر کارشناسی پرهیز نماییم

مجمع فعالان آب استان اصفهان
سیزدهم دی ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy