انتشار گسترده مصاحبه معاون اقتصادی مجمع فعالان اقتصادی با روزنامه دنیای اقتصاد در کانالها و شبکه‌های مجازی

انتشار گسترده مصاحبه معاون اقتصادی مجمع فعالان اقتصادی با روزنامه دنیای اقتصاد در کانالها و شبکه های مجازی
✅خطر رکود، کمتر از خطر داعش نیست
@esfahaneconomy

✍در کشوری که صنایع گردشگری غوغا می‌کند و سرشار از منابع نفتی، گاز و معادن متنوع طبیعی، مصنوعی و انسان ساز زیاد است، آینده اقتصاد هم روشن می زند، امروزه اگرچه موانع صادراتی صنعت کم شده، اما از طرف دیگر رقابت جهانی هم افزایش یافته است. علی محمد رجالی- معاون اقتصادی مجمع فعالان اقتصادی استان اصفهان در گفت و گو با دنیای اقتصاد سعی کرده وضعیت صنعت، صادرات و تولید استان و کشور را بررسی کند و بگوید: ما هنوز کار تیمی را یاد نگرفته‌ایم و از عقل و هوش و انرژی جوانان به طور مناسب استفاده نمی‌شود. مسئولان کشور این پتانسیل را قدرنمی‌نهند...

🔷این که دولت های قبل می‌گفتند "هر چه می‌خواهند کاغذ پاره صادرکنند" متوجه نبودند چه می‌گویند. همین کاغذپاره‌ها شرایط بسیار سختی را برای تولیدکنندگان به وجود آورد. در تعامل با دنیا باید از تکنولوژی‌ها، اختراعات و سرمایه های مالی آنها استفاده کنیم.
🔷زمانی دور کشور چین را دیوار کشیده بودند اما در سالیان گذشته به این نتیجه رسیدند که باید با دنیا تعامل برقرار کنند، حالا چین به جایی رسیده که در سال گذشته یک هزار و 840 میلیارد دلار صادرات داشته است.
🔷در هر جای دنیا که نرخ تورم بالاست، تلاش در جهت کاهش تورم صورت می‌گیرد؛ دولت یازدهم این کار را به خوبی انجام داد و تورم را کاهش داد اما نگاهش به رکود اقتصادی کم بود؛ خطر رکود برای کشور کمتر از خطر داعش نیست. منتهی این موضوع را هر کسی متوجه نمی‌شود یکی از عوامل رکود پس از سال 92 وزارت اقتصاد و دارایی و بانک ها بودند بهره‌ای که در بانک های ایرانی محاسبه می‌شود 12 برابر بهره‌ای است که رقیبان تولید کننده ایرانی درکشورهایی مانند عربستان سعودی، چین و ترکیه پرداخت می‌کنند. تولیدکننده ایرانی با بهره 20 تا 24 درصد نمي‌تواند واحد خود را بچرخاند. چگونه می‌تواند در بازارهای بین المللی رقابت کند؟

🔷موانع صادرات کم شده اما از طرف دیگر رقابت در دنیا به شدت افزایش یافته است؛ عربستان سعودی به صنایع پایین دست خود براي خوراك 30 درصد تخفیف می‌دهد اما در ایران میزان تخفیف به صنایع 5 درصد است که این میزان نیز هزینه بیمه می شود و در واقع تخفیف صنایع به دولت صفر درصد لحاظ می‌شود. بهره بانکی در کشورهای حاشيه خليج فارس و تركيه 2 تا 3 درصد است اما در ایران بهره بانکی تا 20 درصد نیز می‌رسد. در تركيه بیشتر صنایع تولیدی معاف از مالیات هستند اما در ایران این معافیت در4 سال نخست تأسیس واحد تولیدی است؛ البته بحث من پرداخت نکردن مالیات نیست بلکه کشور باید با مالیات اداره شود و اگر درآمدی از نفت وجود دارد باید صرف زیرساخت‌ها شود.



به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
http://Telegram.me/esfahaneconomy