‍ ◀️ سوال سوم اعضای محترم جمع مدیران نامدار ایران از مهندس محمد حسن عرفانیان بنیانگذار مجتمع فولاد مبارکه (قسمت اول)

‍ ◀️ سوال سوم اعضای محترم جمع مدیران نامدار ایران از مهندس محمد حسن عرفانیان بنیانگذار مجتمع فولاد مبارکه (قسمت اول)

🔴 اگر امروز مسئولیت احداث مجتمع فولاد مبارکه را به عهده داشتید، همان مسیری را انتخاب می کردید که در آن زمان انتخاب کردید؟


قرارداد فولاد مبارکه که در سال 1353 بسته شده است و مجری وارث یک قرارداد ناقص، انتقال یافته از سرزمین بندرعباس به اصفهان و مجموعه ای از کلیمها، تحریم ها و رفع نقائص
ولی سرزمین ایران محتاج ورق، که حتی ورق هم در جایی تولید نمی شد.
هم زمان قرارداد پتروشیمی بوشهر که با ژاپن بسته شده بود و مجری آنرا لغو و مجلس نیز از آن پشتیبانی کرد قرار داشت.
هر دو راه برای ما باز بود. لغو قرارداد و قبول هزینه های مترقبه و ادامه و اصلاح و قبول سختیها .
مجری گزارش تهیه کرد و به دولت برد و در شورای اقتصادی مطرح کرد. گزارش مجری حاکی از این بود که از این قرارداد فعلی ورق تولید نمی شود.
مرحوم عالی نصب که سمت مشاور عالی نخست وزیر را داشت خطاب به مجری که جوان 34 ساله ای بود گفت ایران ورق می خواهد. سگ زرد برادر شغال است. همه صاحبان تکنولژی یکی هستند. اگر عرضه داری از آن ورق در بیار و اگر نداری استعفا بده.
مجری اظهار داشت . قانون خاص می خواهم. و بدین ترتیب دولت قبول کرد که با دادن اختیارات خاص مجری متعهد شود که از این مجموعه قرارداد ناقص و ابتر ورق بیرون آورد.
لهذا طبیعی است که امروز برای ساختن مبارکه دوم فقط باید از تجربیات فولاد مبارکه اول استفاده کرد
آن تجربیات چیست؟
1- فولاد مبارکه جزئی از کاربرد آهن است و باید در راستای ماموریتی که آهن در کائنات دارد قدم بردارد.
قرآن آهن را ابزار اقامه قسط می داند. پس باید صنعت فولاد با نگاه ابزار اقامه قسط در نقشه گربه ای شکل ایران پیاده گردد تا قسمتی از نقش آهن را ایفا نماید.
2- فولاد مبارکه شامل 32 کارخانه است که 7 کارخانه آن واحدهایی هستند که محصول قابل عرضه دارند و لذا می تواند در سطح نقشه ایران به هفت پارچه تقسیم گردد . البته حتماً علاوه بر اقتصادی باید شرایط زیر ساختی و حمل و نقل مورد مطالعه قرار گیرد.
3- ساختار های تجربه شده در صنعت فولاد اعم از ساختار نیروی انسانی ، حقوق و دستمزد ، سیستمهای شبکه ای، بسیج، نظام ساخت، تجربه فهرست بهاء صنعتی، محیط زیست، روابط عمومی، نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی، بازارسازی، بازاریابی، گردش مالی، حسابرسی عمومی، شرکتهای اقماری ، شهرک های اقماری، حمل و نقل، ایاب و ذهاب، ایمنی فنی ، بهداشت صنعتی، مستندسازی، بودجه ، قیمت تمام شده، مدیریت کیفیت محصول، فرهنگ سازمانی، مسئولیت اجتماعی، مدیریت فن آوری اطلاعات و چگونگی حل مسئله از مواردی است که نه تنها در صنعت بلکه در کلیه سازمانهای دولتی و خصوصی می تواند کاربرد داشته باشد.
نظر مخاطب را به نکات ذیل جلب می کنم:
الف- سه لغت قرائت،تلاوت و اقامه پیشوند کلمه قرآن مطرح می شود که عامه بدان توجه ندارند.
قرائت القرآن یعنی همان روخوانی و با صوت خواندن و از حفظ خواندن که بحمد الله جمعیت زیادی امروز از این فیض برخودارند .
تلاوت القرآن یعنی فهم قرآن یا تفسیر قرآن که علمای بزرگی بودند و هستند و مکتوبات آنان موجود است.
اقامه القرآن یعنی پیاده سازی قرآن در رفتار، کردار، گفتار، عمل و تبدیل آن به فرهنگ و سبک زندگی.
پیاده سازی امری فرایندی و مستلزم ساختاری مرکب از نرم افزار، سخت افزار و مغز افزار که هدف را تعقیب کند. یعنی فرهنگ شدن دروغ نگفتن یا گفتن با تذکر و توصیه انجام شدنی نیست.
و با تذکر درست نمی شود ساختار بانکهای ما رباخوار است و اگر آیت الله هم در راس آن قرار گیرد جز با رباخواری کاری دیگر نمی تواند انجام دهد و با اشک تمساح نیز درست نمی شود.
ساختار سازی کاری مشکل و علمی است که متاسفانه در ایران پس از انقلاب به آن بی توجهی شده است لذا دولتمردان و همه خوبان موعظه گر شدند و کارمندان پای منابر نشسته ولی وقتی پشت میز میروند آن کنند که ساختار و دستورالعمل و قانون بدانها گفته است. یعنی رعایت قانون تا مسئولیتی نداشته باشند و بی توجه به اینکه نتیجه چه شد!!
همه ملزم به وظیفه شدیم. و خروجی این وظیفه ، اخلاقی فاسد، وجدانی آلوده، زندگی ربوی، بهمراه ادعای ایثارگری و تقاضای پاداشی در خور ایثارگران.(ادامه دارد) /محمد حسن عرفانیان 1396/3/23

برای طرح سئوالات خود از مدیران نامدار ایران و کسب تجربه از آنها به ما بپیوندید
با مدیران نامدار ایران همراه شوید