✅ احیای امید. ✍🏻 مولود پاکروان.. 🔹این خبرها نیستند که ناگوارند

✅ احیای امید
✍🏻 مولود پاکروان

🔹این خبرها نیستند که ناگوارند. واقعیت‌های جامعه‌اند که کام مردم را تلخ کرده‌اند. از قیمت میوه گرفته تا افزایش چندبرابری قیمت خودرو توی دلشان را خالی کرده. همه فکر می‌کنند چیزی باخته‌اند. دیر جنبیده‌اند. کاش دوراندیش بودند. کاش می‌خریدند. کاش کنار می‌گذاشتند. این کاش‌ها اما راه به جایی نمی‌برد. جز اینکه روزبه‌روز نسبت به آینده بدبین‌تر و ناامیدتر می‌شوند. تقصیر خبرها نیست. واقعیت‌ها تلخ است؛ آنچه مردم می‌بینند و با گوشت و خونشان احساس می‌کنند.

🔹فرقی نمی‌کند دولت تا چه اندازه برای رفع مشکلات تلاش کرده یا می‌کند، واقعیت آن است که همواره فاصله زیادی بین انتظارات مردم و اقدامات دولت وجود دارد. دلیل این شکاف را می‌توان در چند نکته جست‌وجو کرد. نخست آنکه شهروندان امروز با مردم چند دهه پیش قابل قیاس نیستند. تکنولوژی آنها را به ابزار دانستن و آگاهی مجهز کرده است. دولت‌ها هرچه بیشتر کوشیده‌اند تا راه‌های دانستن را بر مردم بیشتر ببندند، آنها برای آگاه شدن راه‌های متفاوت و متعددتری پیدا کرده‌اند. آگاهی و هوشیاری با خود مطالبه‌گری به همراه می‌آورد.

🔹حتی در جوامع کوچک هم اولویت‌ها و انتظارات مردم یکسان و هماهنگ نیست. برخی آموزش را اولویت می‌دانند و برخی بهداشت و سلامت را. برخی از نقض آزادی‌های فردی شاکی‌اند و برخی دیگر تنها در پی بهبود معیشت هستند. زنان آزادی‌های خود را مطالبه می‌کنند و مردان دنبال رفع مشکلات اقتصادی خود هستند. بخش خصوصی آزادی و رقابت‌پذیری می‌خواهد و بخش دولتی انحصار و حمایت. بدتر آنکه در بسیاری موارد این خواسته‌ها در تعارض با یکدیگرند. حمایت دولت از یک گروه، گروه دیگر را ناامید می‌کند.

🔹ایجاد پیوند عمیق میان تک‌تک افراد جامعه با یکدیگر و با حاکمیت، شاید یکی از مهم‌ترین رویکردهای اثرگذار در تقویت سرمایه اجتماعی باشد. تا زمانی که مردم تصور می‌کنند دولتمردان تافته جدابافته‌ای هستند که بر اساس منفعت‌طلبی خود و برای تامین منافع گروه‌های وابسته به خود کار می‌کنند، نه‌تنها نگرانی‌ها برطرف نمی‌شود که باید منتظر بروز واکنش‌های غیرعقلانی و تندتری از سوی جامعه باشیم.

🔹رویکرد دیگری که یک حکمرانی خوب در پیش می‌گیرد تصمیم‌گیری بر مبنای دیدگاه‌های کارشناسی‌شده و خردمندانه است. وقتی مردم می‌بینند اقدامات دفعتی، تصمیمات خلق‌الساعه و برنامه‌های کارشناسی‌نشده یکباره چه بر سر جامعه، اقتصاد یا سیاست می‌آورد، بی‌تردید امید و اعتماد خود را به درایت دولت از دست می‌دهند. از اقتصاددانان و تحلیلگرانی که به نادرستی تصمیمات اقتصادی دولت انتقاد می‌کنند تا کارشناسان ارتباطات، که بگیروببندهای دنیای مجازی را خلاف تدبیر و مغایر با حق آزادی شهروندان در انتخاب می‌دانند همواره نسبت به این پاشنه آشیل هشدار داده‌اند. دولت بی‌تدبیر نمی‌تواند جامعه امیدوار بیافریند./تجارت فردا
به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy