✅ اقتصاد ایران. ✍️ دکتر صادق زیباکلام.. وضع اقتصاد ایران را باید به چه کسی بگوییم؟

✅ اقتصاد ایران
✍️ دکتر صادق زیباکلام

وضع اقتصاد ایران را باید به چه کسی بگوییم؟ رئیس‌جمهور، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه تهران، ائمه جمعه؟ کدام‌یک؟ مسئولیت وضعیت اقتصاد ایران متوجه چه کسی است؟

اگر امروز وضع اقتصاد ایران خوب است باید از آن‌کسی که وضعیت اقتصادی متوجه اوست تشکر کنیم و اگر وضع اقتصاد ناحق و ناجور است باید گلایه‌مند باشیم .تولید ناخالص ایران در مقابل با کشورهای دیگر چگونه است و یا در مقایسه با جوامع و کشورهای دیگر، وضع اقتصادی ایران به چه حالتی است؟پس از ۴۰ سال شاخص‌های مهم اقتصادی به کدام سمت‌وسو رفته است؟

یکی از شاخص‌هایی که برای سنجش شاخص اقتصادی در کشورها از آن استفاده می‌کنند، وضعیت عدالت و توزیع ثروت در آن جامعه است، وقتی بین دهک‌های جامعه اختلاف وجود داشته باشد ازنظر تولید ثروت وضع مطلوبی ندارد و اگر بین دهک‌های جامعه اختلاف وجود نداشته باشد، توزیع ثروت وضعیت مطلوبی دارد.

در سال ۸۶ میانگین مصرف برنج در ایران ۱۷۴ کیلو در سال بوده است که این رقم در سال ۸۷ به ۱۴۶ کیلو و از ۱۰ سال گذشته تاکنون به ۱۰۶ کیلوگرم رسیده است!

اگر ملاک قدرت خرید باشد به نظر می‌رسد قدرت خرید مردم رو به افول رفته است . مصرف مرغ در سال ۸۶ مقدار ۹۶ کیلوگرم در سال بوده است، این رقم در امسال به ۷۵ کیلوگرم رسیده است، مصرف شیر در سال ۸۶ به‌صورت سالانه ۲۰۶ کیلوگرم بوده و اکنون به ۱۲۰ کیلوگرم رسیده است!

سال ۵۷ که انقلاب شد، چند پرونده فساد اقتصادی داشتیم و اکنون چقدر داریم، سال ۷۰ چند پرونده فساد اقتصادی داشتیم و اکنون چقدر داریم؟ که باید گفت پرونده‌های مفاسد اقتصادی رو به افزایش است.

در زمینهٔ بیکاری از هر ۱۰۰ نفر که در سال ۹۶ فارغ‌التحصیل می‌شوند چند نفر این افراد دارای شغل می‌شوند؟ وضعیت اقتصادی ما نه‌تنها مطلوب نیست بلکه به سمت مطلوب بودن هم حرکت نمی‌کند، اگر ملاک‌ها و معیارهای دهه‌های گذشته را در نظر بگیریم منحنی‌های اقتصادی ایران رو به افول بوده است.

آیا این مشکلات به‌واسطه فقیر بودن کشور است؟

همه شواهد نشان می‌دهد که ایران را نمی‌توان کشور فقیری تقسیم‌بندی کنیم، ایران یک درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد، این کشور ۱۳ درصد ذخایر کل شناخته‌شده گاز در جهان را دارد و به تعبیری ۱۷ برابر جمعیت خود دارای گاز است.کشور ایران ازنظر بالقوه بودن ثروتمند است ،این‌که درجا می‌زنیم یعنی خود ما بی‌عرضه هستیم و ازنظر آی‌کیو دارای مشکلاتی هستیم،

هفت میلیون نفر از ایرانیان به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند؛ مجموعه تصویری که از ایرانی‌های مهاجرت کرده به خارج از کشور می‌بینیم تصویر خوبی است و تقریباً همه آن‌ها شغل‌های خوبی دارند.

رقم وحشتناک تقاضای ۱۵۰ هزارنفری جهت اخذ ویزا برای مهاجرت به خارج از کشور نشان می‌دهد که کشور ازلحاظ نیروی انسانی هم مشکلی ندارد و نیروی انسانی نسبتاً توانمندی دارد؛مشکل در خود ماست

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy