✅سود قرارداد توتال

✅سود قرارداد توتال

منتقدان قرارداد با توتال برای راه اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی بهتر است بر اساس اعداد و ارقام سهم توتال از این قرارداد را با توجه به ریسک های فعالیت اقتصادی در ایران محاسبه کنند. محاسبات زیر از آقای رامین فروزنده کارشناس حوزه نفت و گاز، در همین راستا قابل تامل است:


✅طبق اعلام وزیر نفت، در قرارداد توتال (که در آن کنسرسیومی با رهبری و سهم 50.1 درصدی این شرکت توسعه فاز 11 را در دست گرفتند)، کل دریافتی کنسرسیوم حدود 12 میلیارد دلار خواهد بود. حال می‌توانیم فرضیات زیر را درنظر بگیریم (اگرچه دقیق نیستند، ولی می‌تواند نمایی به دست دهد) و به محاسبه سود کنسرسیوم (که نیمی از آن نصیب توتال می‌شود) بپردازیم:

دوره پلاتو: 15 سال
تولید: 400هزار بشکه معادل نفت (BOE)
درآمد کنسرسیوم: 12 میلیارد دلار
هزینه سرمایه‌ای: 4.8 میلیارد دلار
لذا سود کنسرسیوم: 7.2 میلیارد دلار
(هزینه‌های جاری جداگانه بوده و عیناً به کنسرسیوم بازپرداخت می‌شود)
سود کنسرسیوم: 3.3 دلار به ازای هر بشکه معادل نفت

✅اگر این رقم 3.3 دلار را با فرض قیمت 50 دلار برای هر بشکه معادل نفت خام، درنظر بگیریم، سود پیمانکار «کمتر از 7 درصد» ارزش یک بشکه نفت است. از این رقم، سهم شرکت توتال حدود 1.65 دلار خواهد بود.

✅سوال این است که آیا می‌توان گفت با درنظر گرفتن وضعیت نامناسب ایران در شاخص انجام کسب‌وکار (120 در میان 190 کشور جهان)، شاخص فساد (131 در میان 176 کشور جهان)، رقابت‌پذیری (76 در میان 138 کشور جهان) و از سوی دیگر انبوه منافع کم‌نظیر قرارداد مثل پیوند طولانی‌مدت با اقتصاد جهانی، بازگشت یکی از پنج غول نفتی جهان به ایران، شکست عملی تحریم‌ها، استفاده از فناوری‌ها برای تثبیت تولید و نهایتاً تسریع در تولید از یک فاز مرزی، این رقم 1.65 دلار برای توتال رقم زیادی است؟ احتمالاً خیر. /معیار
به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy