‍ ‍ ‍ یخبندان بانکی!

‍ ‍ ‍ یخبندان بانکی!

در این مقاله دکتر علی سعدوندی، استاد دانشگاه ولونگ استرالیا با مروری بر تاریخچه معضلات نظام بانکی، سعی می کند بیماری حال حاضر بانک ها را تشریح کند و سپس با مرور راهکارهای رایج (از جمله دولتی سازی، تبدیل سپرده های کلان به سرمایه و انتشار اوراق قرضه کوکو برگشت ناپذیر) یک راهکار متفاوت از راهکارهای پیشنهادی رایج برای حل این معضل ارائه می دهد.

دکتر سعدوندی معتقد است با ملی سازی بانک ها، بحران بانکی تبدیل به "بحران حقوق مالکیت" خواهد شد که به مراتب زیانبار تر است.

او راهکارهای فوق را معطوف به طرف بدهی بانک ها می داند درحالی که معتقداست ریشه مشکل در ساختار و کیفیت دارایی های بانکها نهفته است.
"اگر ریشه معضلات که معوقات ناشی از رکود است بخشکد، آنگاه با انباشت سودهای سال آتی به تدریج مشکل عدم کفایت سرمایه رفع می شود"

"نقطه تمرکز برای برونرفت از بحران و جلوگیری از فاجعه، کاهش نرخ بهره از طریق بدل بدهی های دولت به اوراق و عملیات بازار باز OMO است. این راهکار را می توان در یک بازه زمانی سه ماهه اجرایی کرد و در عرض شش ماه تا یک سال نرخ های بهره بین بانکی را یک رقمی کرده و با کاهش تدریجی نرخ سود سپرده ها و تسهیلات به آرامی منابع عظیم نقدینگی را که در پشت سد سپرده های هزینه زای بانکها جمع شده به کویر خشک سرمایه گذاری واقعی هدایت کرده و نرخ رشد تشکیل سرمایه را مثبت گرداند."

این چکیده راهکار ارائه شده توسط دکتر سعدوندی است؛ مطالعه و جدی گرفتن این مقاله را به مسئولین امر توصیه میکنیم. امید است بتواند برای حل معضل سیستم بانکی مفید واقع شود.

(این مقاله در ویژه نامه نوروزی روزنامه جهان صنعت به چاپ رسیده است)

مجمع فعالان اقتصادی
https://t.me/esfahaneconomy