✅ایران و برجام!. ✍️ سید حسین موسویان

✅ایران و برجام !
✍️ سید حسین موسویان

برجام و شکسته شدن ساختار بین‌المللی تحریم‌ها، فرصت‌های بزرگ و کم سابقه‌ای برای ایجاد یک تحول کلان اقتصادی در پیش روی ایران قرارداده است. اخیراً سازمان سیا در وب‌سایت خود نوشته که برجام باعث افزایش 25.5 میلیارد دلار ذخایر ارزی ایران در سال 2016 شده، میزان نقدینگی ایران به 135.5 میلیارد دلار بالغ شده و ایران با این حجم از نقدینگی هم‌اکنون هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا است.

یکی از اهداف جنگ ها درجهان اسلام از جمله تحمیلی هشت ساله، حمله نظامی به کویت و یمن و لیبی، ازبین بردن نقدینگی بالای کشورهای اسلامی از جمله ایران ، عراق ، کویت ، عربستان و لیبی بوده است. تغییررشد منفی 6/7 درصد به مثبت 7درصد ظرف چهار سال، مهار تورم 40 درصد، ارتقای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و غیره، زنگ خطر را برای صهیونیسم و استکبار جهانی به صدا درآورده است.

طبق گزارش پایگاه امریکن اینترست امریکا، چین، ژاپن، روسیه، آلمان و هند در رده‌های اول تا ششم قرار دارند و ایران بعد از این کشورها در رده هفتم قدرتمندترین کشورهای جهان در سال 2017 در رده‌ای بالاتر از اسرائیل، متحد نخست امریکا قرار دارد.

در گزارش تصریح شده که توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) و قراردادهای این کشور با شرکت‌های هواپیمایی بوئینگ و ایرباس، حامل این پیام برای جامعه جهانی بود که راه ایران برای تجارت باز است و تولیدات نفت این کشور به سطوح قبل از دوران تحریم بازگشته است.

قبل از آن مؤسسه هادسون در امریکا که یک اندیشکده تحقیقاتی در پیگیری تحلیل رفتارها و سیاست‌های قدرت‌های بزرگ جهانی است، در تحلیل خود ایران را در کنار هفت کشور امریکا، چین، روسیه، ژاپن، آلمان، هند و عربستان، به‌عنوان هشتمین قدرت بزرگ نوظهور جهان در سال جدید معرفی کرد.

این مؤسسه اذعان می‌کند که موفقیت ایران در تثبیت سیاسی و راهبردی خود به‌عنوان پیامد بزرگ مذاکرات هسته‌ای و لغو تحریم‌ها، قدرت ایران را افزایش قابل توجهی داده و ایران را به یک قدرت تراز جهانی مبدل کرده است. نفوذ ایران در سوریه، لبنان، عراق و یمن از نگاه این مؤسسه، ایران را به‌عنوان یک قدرت تمام عیار در خاورمیانه تثبیت کرده است.

در عین حال این مؤسسه معتقد است که به علت شرایط حساس خاورمیانه، امکان تداوم حضور دو قدرت برتر در منطقه خاورمیانه وجود ندارد و لذا از میان دو کشور عربستان و ایران که هم اینک قدرت های هفتم و هشتم جهانی محسوب می‌شوند، یک کشور در سال‌ جاری میلادی از گردونه خارج شده و تنها یکی از این دو کشور به‌عنوان قدرت هفتم جهان، قدرت برتر منطقه خاورمیانه خواهد ماند.
این مؤسسه تأکید می‌کند که عربستان در دو سال اخیر از تمامی فاکتورهای قدرت خود برای شکست مذاکرات هسته‌ای و ضعیف کردن ایران استفاده کرد و بویژه با افزایش صادرات نفت و پایین آوردن قیمت نفت تلاش کرد اقتصاد ایران را به نحو قابل ملاحظه‌ای تضعیف کند، اما ایران با پیشبرد موفقیت‌آمیز مذاکرات هسته‌ای و مدیریت مناسب، شرایط را کنترل کرد و بر عکس این سیاست‌ها به بی‌ثبات کردن خود عربستان منجر شده است.

حقیقت این است که کشورهای متحد امریکا ضعیف و شکننده شده و ایران در آستانه یک خیز بلند تاریخی است. خط قرمز استکبار- صهیونیست این است که ایران نباید برنده تحولات منطقه بوده و به قدرت برتر منطقه تبدیل شود.

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy