*** بررسی وضعیت در استان در اصفهان زیبا

*** بررسی وضعیت #نزاع_خیابانی در استان #اصفهان در #روزنامه اصفهان زیبا

*** #دکترکورش_محمدی رئیس انجمن #آسیب_اجتماعی_ایران : آلودگی های #هوا و #صوتی و #خشکی اقلیم از دلایل #افزایش خشونت در #اصفهان است

*** #آمار نزاع خیابانی در استان اصفهان نسبت به سال گذشته #افزایش داشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اعلام این خبر ابراز نگرانی کرد و به خبرگزاری ایسنا گفت: «چهار هزار و ۱۸۱ نفر (۱۴۸۱ زن و ۲۷۰۰ مرد) به دلیل صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کرده‌اند که نسبت به آمار چهار هزار و ۱۴۲ نفری خرداد ماه سال گذشته حدود یک دهم درصد افزایش داشته است.»

این اولین بار نیست که نسبت به افزایش آمار نزاع خیابانی در اصفهان هشدار داده می‌شود. سال گذشته معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان به خبرگزاری محلی «تبسم» گفته بود: «نتیجه تحقیقات اجتماعی کارشناسان معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان در موضوع نزاع فردی و دسته‌جمعی نشان داده که شیب نمودار وقوع این جرم در سال‌های ۹۲ و ۹۳ شدت پیدا کرده که این موضوع قابل تامل است.»

به گفته سردار کریمی بیشترین درگیری و نزاع در استان بین افراد شرور صورت می‌گیرد. او گوشه‌ای از نتایج تحقیق را هم اعلام کرد: «در این تحقیق سوالاتی مطرح شده که باید اساتید و صاحبنظران به آن پاسخ دهند که از آن جمله می‌توان به نقش فضاهای بی‌دفاع شهری در افزایش خشونت، نقش اعتیاد به مواد مخدر، تاثیر حالات روانی در بروز نزاع و درگیری، تدابیر مقابله‌ای با نزاع‌های دسته‌جمعی و راهکارهای برون‌رفت از نزاع اشاره کرد.» براساس همین پژوهش و نتایج سردار کریمی از آغاز طرح تشدید برخورد پلیس با نزاع در خیابان خبر داده بود.

موضوعی که #کورش_محمدی، رئیس انجمن آسیب‌شناسی ایران در گفت‌وگو با روزنامه «اصفهان زیبا» در همان زمان به آن پاسخ داد. او معتقد است: «آمار پزشکی قانونی اصفهان فقط مربوط به نزاع‌هایی است که منجر به جرح و جراحات و یا فوت شده در حالی که آمار نزاع‌های خانوادگی و خیابانی در اصفهان بالاست.»

او نتیجه گرفته: «در شهرهایی مانند اصفهان و تهران که آلودگی هوا و ترافیک شدید است این موضوع می‌تواند بر روی افراد تاثیرگذار باشد و نزاع‌های اجتماعی را افزایش دهد. آلودگی‌های صوتی «بوق‌زدن‌های بی‌جهت» می‌تواند در خشونت تاثیرگذار باشد. همچنین شرایط اقلیمی و برنامه‌های کنترل‌نشده‌ای که آستانه تحمل افراد را پایین می‌آورد در بروز خشونت موثر است.»

حتی ایرانی‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی هم به آمار نهادهای دولتی نسبت به وضعیت خشونت و نزاع‌ خیابانی توجه می‌کنند. کاربری در توئیتر به هشتگ پزشکی ‌قانونی یادآوری کرده: «مراجعه بیش از ۲۹ هزار مصدوم زن ناشی از نزاع به پزشکی قانونی در دو ماه!»

خشونت و رفتار‌های خشنی که هر روز به شکلی در آمار دیده می‌شوند، از نظر روانشناس‌ها باید با حساسیت بیشتری مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد، حسین ابراهیمی ‌مقدم، روانشناس و روان‌درمان در گفت‌و‌گو با «وقت ایران»، ناکامی را از مهم‌ترین دلایل بروز خشونت می‌داند: «یکی از دلایل پرخاشگری ناکامی است، چرا که افراد گاهی برای رسیدن به اهداف خود با موانعی برخورد می‌کنند که منجر به پرخاشگر شدن آن‌ها می‌شود.»

به گفته او «احساس کمبود در زندگی، نامناسب بودن شرایط شغلی و اجتماعی و مقایسه زندگی با شرایط دیگران زمینه دعوا و خشونت را به ‌وجود می‌آورد و تجمع احساس منفی در نهایت وضعیت عادی را از بین می‌برد.»

http://telegram.me/afrooghnews/4518