✅ دکتر دل آرام حاجی باقر؛ روانشناس.. 📘نگاه آسیب شناختی به حضور مردم در حادثه پلاسکو (٢) …

✅ دکتر دل آرام حاجی باقر؛ روانشناس

📘نگاه آسیب شناختی به حضور مردم در حادثه پلاسکو (٢)

...🔮حال با توجه به فاجعه ی پلاسکو و اتفاقات ناگواری که در دنیای کنونی ما شایع تر از قبل شده، ما تبدیل به ملتی عزادار شده ایم. با هر اتفاق جدید، روحمان می خراشد، شوک زده و اندوهگین می شویم. برای بهبودی از یک اتفاق تا اتفاق بعدی فرصت کوتاهی داریم. این حوادث به تمام ابعاد وجودی ما ضربه می زند؛ جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی.
🔅🔅 این حوادث باعث می شود در مورد طبیعت بشر، معنای زندگی و نقش خدا در جهان سوالاتی از خودمان بپرسیم. احساس درماندگی و آسیب پذیری می کنیم. در حال تجربۀ غم و اندوه پس از سانحه هستیم.

🔮 سوگ سانحه یعنی فقدانی غیر منتظره و ناگهانی. ما تنها عزادار نیستیم، بلکه آسیب می بینیم. کسانی که سرکار می روند و هرگز به خانه بر نمی گردند....

🔮افرادی که به طور مستقیم در حادثه حضور داشته اند، زندگی‌شان از بین می رود. آنها در شوک و ناباوری قرار می گیرند. احساساتشان شدید و غیرقابل پیش بینی است. تصاویر این حادثه در ذهنشان مدام مرور می شود. همکارم در آن لحظات به چه فکر می کرد؟چه احساسی داشت؟درد می کشید؟ احتمالا بازماندگان مشکلاتی در خورد و خوراک، تمرکز، خواب و احساس امنیت خواهند داشت.
🔅🔅 ممکن است به برخی علائم جسمی یا اختلال وحشتزدگی یا اضطراب دچار شوند. آنها دوست دارند اعضای خانواده نزدیکشان باشند. 🔅🔅همچنین بازماندگان احساس گناه می کنند و مدام به "اگر فقط فلان کار را میکردم همکارم الان زنده بود" فکر می کنند. چرا این اتفاق برای او افتاد؟

🔅🔅برای بازماندگان و خانواده های داغ دیده، بسیار مهم است که زمانی را به خودشان برای انطباق با شرایط جدید اختصاص بدهند. لازم نیست به چهره ماسک شجاعت و بی احساسی بزنند. آنها سعی می کنند وضعیت را به حالت عادی برگردانند. بهتر است بدانند خشم را باید ابراز کنند. این هیجان در این موقعیت کاملا عادی است.

🔮در چنین مواقعی می توانید از روان درمانگر کمک بگیرید. وقتی به کمک نیاز دارید کمک بگیرید. مراقب نیازهای جسمی خود مثل تغذیه، خواب، استراحت باشید.
🔅🔅 کسانی که با بحران مواجه شده اند ممکن است غم و اندوه پس از سانحه را مرتب تجربه کنند. ما باید به خوبی از آنها آگاه باشیم. غم و اندوه بازماندگان نیز هرگز کاملا از بین نمی رود اما می توانیم یاد بگیریم با این احساسات زندگی خوبی داشته باشیم. مقابله روانی با فجایع انسانی از مقابله با فجایع طبیعی مثل طوفان سخت تر است.
⚜⚜ یکی از مهمترین چیزهایی که فرد سوگوار می تواند انجام دهد این است که هرقدر نیاز دارد در مورد حادثه صحبت کند. حتی برخی افراد سال ها در مورد فجایع نیاز به حرف زدن دارند.

⚜برای افرادی مثل ما که شخصا و به طور مستقیم در حوادث مرگبار حضور نداشته ایم، لازم است در مورد آنچه اتفاق افتاده صحبت کنیم و بر خودمان در خصوص نشانه های تروما نظارت داشته باشیم. با دنیال نکردن و انتشار عکس ها و تصاویر و جزئیات حادثه می توانیم از آسیب دیدن خودمان به صورت تروماتیک پیشگیری کنیم. اگر می دانیم فردی مستقیما تحت تاثیر بوده، می توانیم از او حمایت کنیم و بیهوده سعی نکنیم چیزی را که نمی شود، درست کنیم. اگر آنها دوست داشتند، اجازه دهید صحبت کنند، گریه کنند، حرف های بیهوده بزنند و جنجال راه بیندازند.
⚜⚜ یکی از مهمترین چیزهایی که می توانیم انجام دهیم، گوش دادن است. بسیاری از مواقع مردم تمایل دارند از بازماندگان اجتناب کنند، زیرا از شدت هیجان و سوگ آنها می ترسند. الان زمان این نیست که آنها را به حال خود رها کنید.

🔆حتی تصور ترمیم و جبران چنین حوادث وحشتناکی سخت است. با این حال، در سراسر حیات بشر، انسان و انسانیت دستخوش حوادث وحشتناک، درد و رنج های بسیاری بوده، هست و خواهد بود. آنچه می دانیم و به آن ایمان داریم، این است که روح انسان به طرز شگفت انگیزی انعطاف پذیر است و خودش را بازیابی می کند.


http://telegram.me/iranianspa