🔴 چیست و چه کاربردی دارد❓.. ✍ …

🔴 #بلوغ_عاطفی چیست و چه کاربردی دارد❓

✍ #دکتر_موریس_ستودگان



✅ بلوغ عاطفی رسیدن به رشد مغزی است که شخص می تواند نه تنها احساسات و عواطف خود را در هر زمان شناسایی کند بلکه از بروز و چرایی آنها آگاه میباشد و تحت کنترل خود قرار می دهد و همچنین قادر است احساسات و عواطف دیگران را درک کند. بلوغ عاطفی یکی از مراحل رشد هر فرد در زندگی است و در کنار رسیدن به بلوغ جسمی، فکری، اجتماعی و اقتصادی، گامی اساسی در رسیدن به کامیابی و سعادت محسوب می شود. بلوغ عاطفی مهارت مدیریت احساس و به همراه بلوغ عقلانی در مهارت مدیریت حل مشکلات سهم بسزایی دارد.

✅ آیا تا به حال با فرد بزرگسالی برخورد داشته اید که احساس کنید از نظر فکری آنقدر که باید پخته نیست؟ فردی که هنگام عصبی شدن، داد و فریاد راه می اندازد و گاهی فیزیکی درگیر میشود، روی قولش نمی توان حساب کرد، ثبات فکری ندارد؟ این افراد از بلوغ عاطفی برخوردار نیستند و در یک جای کودکی دچار آسیب عاطفی شده اند.

✅ علت مشـــــکلات در بسیاری از روابط ها نرسیدن به بلوغ عاطفی میباشد. بلوغ عقلانی با بلوغ عاطفی دو مقوله جدا هستند و مربوط به سن و تحصیلات نیست. بسیاری از مشکلات در خانواده ها که کودکان را به خود وابسته میکنند سبب عدم بلوغ عاطفی و استقلال عاطفی میگردند. یعنی از یک وابستگی به خانه مادری به وابستگی جدیدی در خانه همسری وارد میشوند. لازمه ازدواج بلوغ عاطفی و استقلال فکری میباشد.

⭕️ چگونه #تشخیص میدهیم که ما به بلوغ عاطفی رسیده ایم.

👈مسئولیت رفتار خود را به عهده میگیریم.

👈 مرزهای رابطه ها را بشناسیم.

👈 رفتار ما نباید مشروط به رفتار طرف مقابل باشند و بهتر اینست که رفتار ما واکنشی در مقابل رفتار دیگری نباشد بلکه کنشی از بلوغ فکری ما.

👈حتی در هنگامی که فرد مقابل در برابر رفتار خود مسئولانه عمل نمیکند ما میبایست مسئولیت رفتار خود را به عهده بگیریم.

👈باید سعی کنیم که اثر دیگران باعث نحوه رفتار و کردار ما نشوند بلکه رفتار ما از تحلیل فکری سرچشمه میگیرد.

👈 برای خود ارزش قائل میشویم و از جدال با دیگران خارج میشویم. همه مشکلات با گفتگو صادقانه و منطقی قابل حل هستند.

⭕️ #تمرین هایی برای #رسیدن به #بلوغ_عاطفی


👈تفکر جادویی را کنار بگذارید : به فکر علت و چرایی و چگونگی اتفاق ها باشید.

👈با اضطراب و نگرانی خود مقابله کنید. خشم و عصبانیت خود را بشناسید و آن را بیان کنید. راه درست برخورد با خشم نه سرکوب و فرو خوردن آن بلکه مدیریت درست آن است.

👈درد و رنج های زندگی را بپذیرید. طبیعت دارای نظم و قانون است و بر اساس میل و خواسته ما کار نمی کند. باید خواست طبیعت را بپذیریم.

👈با احساس گناه و قصور خود به درستی برخورد کنید: هیچ انسانی کامل و بی عیب و عاری از خطا و اشتباه نیست. خود را بپذیرید و دیگران را هم با اشتباهشان بپذیرید.

👈به احساساتتان رنگ واقعیت بدهید. دنیا را نه خیلی رنگی ببینید و نه سیاه و سفید.

http://telegram.me/Iranianspa