♦️_و_شهروند.. ✍. منتخب مردم شریف اصفهان در شورای شهر

♦️#شهر _و_شهروند

✍ #دکتر_کورش_محمدی
منتخب مردم شریف اصفهان در شورای شهر

⭕️ واقعیت این است که سکونتگاه های انسانی ، تنها زمانی شهر می شوند، که ساکنین آنها به معنای واقعی کلمه " شهروند" باشند.

اما شهروند کیست ؟
در مقایسه با انسان پیشاشهروند، می توان چهار تفاوت اصلی را برشمرد تا هرکدام از ما با کمک آن بتوانیم مرتبه شهروندی خود را بسنجیم.

🔺اول
شهروند انسانی است که به حقوق و تکالیف مدنی خود آگاه است. به وظایف خود عمل و حقوق خود را مطالبه می کند. به قانون احترام می گذارد. ازل حق خود برای انتخاب افراد شايسته برای اداره و مدیریت شهر بهره می برد و اگر مدیران شهر بر خلاف منافع و حقوق شهروندی او اقدامی کردند، در مطالبه حقوق خود کوتاهی نمی کند.

🔺دوم
شهروند کسی است که می داند مسایل زندگی شهری مسائلی بسیار پیچیده و چندبعدی هستند که دیگر با کدخدامنشی و توصیه های ریش سفیدان و بزرگان وشیوخ قابل حل نیستند، پس پاسخگویی پرسش های تخصصی برای اداره و توسعه شهر را به اهل علم و دانش می سپارد و در برابر آن لجاجت نمی کند.

🔺سوم
اینکه شهروند درک می کند صرف نظر از اینکه پدران ما در کجا بدنیا آمده اند یا اینکه با چه گویش و لهجه ای صحبت می کردند ، امروز همه ما شهروندان یک شهر و با یکدیگر همشهری هستیم. درک می کند که این شهر همچون یک کشتی است که اگر غرق بشود همه ما را فرو خواهد برد. پس یک شهروند واقعی ، قوم خود را برتر از دیگران نمی بیند، با سایر اقوام و حتی اقلیت ها در شهر زندگی مسالمت آمیز دارد و انرژی خود را صرف رقابت و حذف اقوام دیگر نمی کند.

🔺چهارم
و البته مهمتر از همه ، پیوند ناگسستنی مفهوم شهروندی با مفهوم مشارکت است. در زندگی پیشاشهروندی ، ما با مفهوم رقابت مواجه بودیم. کوچکترین سکونتگاه ها هم در سایه رقابت ها که عموما رقابت های قومی بود ، دوپاره می شد. کسانی که معماری و شهرسازی خوانده اند کاملا با مفهوم محلات در ستیز و داستان حیدری-نعمتی آشنا هستند. عامیانه آن میشود پائین برره و بالا برره. اما در شهر خبری از این حرفهای واپسگرا نیست. برآیند رفتارهای همه شهروندان نه در تقابل و نزاع با یکدیگر، بلکه در راستای توسعه و ارتقاء سکونتگاه جمعی همه شهروندان است.

https://t.me/dr_kmohamadi