🔹 در گفتگو با:.. 🔻پدیده؛ پیامد تغییر ساختارهای اجتماعی است

🔹 #دکتر_محمدی در گفتگو با #روزنامه_نوآوران:

🔻پدیده #کودک_بیوگی؛ پیامد تغییر ساختارهای اجتماعی است

🔻اکنون در جامعه با پدیده‌هایی مواجه هستیم که تا پیش از این وجود نداشت. افزایش سن ازدواج از جمله موضوعاتی است که تحت‌تأثیر این تغییرات با آن مواجه هستیم. امروزه سن ازدواج در جامعه ما بالا رفته است و علت آن را می‌توان تغییر در برخی ساختارهای اجتماعی دانست. میانگین سن ازدواج دختران به حدود 24 تا 26 سال و دختران نیز به 28 و یا 32 رسیده است. این جابه‌جایی فاحش نشان از آن دارد که تغییر و تحولات عمده در ساختارهای اجتماعی ما اتفاق افتاده است. در کنار این معضل با ازدواج کودکانی که به دلیل مشکلات مالی خانواده‌های‌شان تن به ازدواج می‌دهند، مواجه هستیم که در بسیاری از موارد پس از زمان کوتاهی زندگی‌شان به طلاق کشیده می‌شود.

🔻زمانی که در جامعه‌ای پیش و پس از تولد فرزندفروشی باب می‌شود، طبیعی است که شاهد ازدواج و طلاق کودکان در سن 8 الی 10 سالگی باشیم؛ درواقع این کودکان تحت پوشش و در قالب قراردادی به نام ازدواج فروخته می‌شوند. علت همه این مشکلات را می‌توان تغییر در ساختارها دانست. البته گذشته از آن نگاه‌ها و نگرش‌های ضعیف جامعه نسبت به مسائل جنسیتی و تفکیک جنسیتی که در جامعه مطرح است، نیز در بروز بسیاری از این مشکلات بی‌تأثیر نیست.

🔻 برخی چنین تصور می‌کنند که از سن 9 سالگی به بعد دیگر ازدواج دختران مشکلی ندارد اما این نکته را باید در نظر داشته باشند که دختر در این سنین ممکن است به بلوغ جسمی رسیده باشد اما همچنان تا بلوغ فکر و عقلی فاصله دارد. تغییر قانون نیز در این زمینه تغییری ایجاد نمی‌کند. این در حالی است که همواره افرادی هستند که با تخطی از قانون به اهداف خود دست می‌یابند به عنوان نمونه در این زمینه با عقد موقت و صیغه قوانین را اصطلاحاً دور می‌زنند. از‌این‌رو می‌توان گفت با تغییر قوانین تغییری در این خصوص ایجاد نمی‌شود و تنها با تغییر در نگرش‌ها و تفکرات اجتماعی‌ست که می‌توان به رفع مشکلات در جامعه امید داشت. باید جامعه را به سمتی هدایت کنیم که شاهد رشد نشاط و انگیزه افراد برای حرکت رو به جلو باشیم تا بتوانیم با پروسه‌ای به نام ازدواج با همان فرآیند مبتنی بر نشاط اجتماعی برخورد کنیم. در غیر این صورت ماحصل ازدواج‌های کودک‌همسری طبیعتاً همان ازدواج‌های ناموفقی است که افراد در سنین پایین بدون کسب مهارت‌های لازم و با اعتماد به نفس بسیار پایین زندگی‌شان را آغاز می‌کنند و در آینده نیز چون توان تحمل و سازگاری با شرایط را ندارند، خیلی زود از زندگی خارج می‌شوند و یا اگر هم مجبور به ماندن و زندگی کردن باشند، شاهد زندگی بسیار رقت‌باری خواهیم بود که در برخی موارد نیز متأسفانه به خیانت‌های خانوادگی کشیده می‌شود.

🔻تلاش برای کاهش سن ازدواج از نظر قانونی پروسه‌ای بی‌اثر و خنثی است. چراکه نگرش غالب در جامعه ما نگاهی است که بسیار تحت‌تأثیر عواملی از جمله اقتصادی و فرهنگی می‌باشد و خانواده‌های ناهنجار که با مشکلات مالی بسیاری مواجه هستند، با وجود قانون مدون و مصرح در این زمینه نیز با هم دست از فروش فرزندان‌شان برنمی‌دارند. ازدواج تنها لوایی است که در قالب آن می‌توانند اقدام‌شان را قانونی و مناسب جلوه دهند.

🔻همه دستگاه‌های اجرایی کشور باید اعتبارات فرهنگی را متناسب با مشکلات تدوین نمایند. متأسفانه متولی فرهنگی و متولی خاص برای آسیب‌های اجتماعی در کشور نداریم و این نقص بزرگی است


✍مشروح این گفتگو را در نوآوران بخوانید👇
https://goo.gl/5rCxJp


http://t.me/dr_kmohamadi

http://t.me/iranianspa