🔴 در نشست از کتاب «طنین سکوت

🔴 در نشست #رونمايی از کتاب «طنين سکوت

‼️ پژوهشی درباره ازدواج زودهنگام کودکان در ايران» مطرح شد:👇👇


⭕️ کامیل احمدی

🔹وقتی برای پژوهش درباره ختنه دختران به يکی از روستاهای کشور مراجعه کرده بودم، از دختربچه‌ای سراغ مادرش را گرفتم. دخترک با کودکی که در آغوشش بود، گفت مادرم در خانه خودش است. فهميدم آن کودک، فرزند خود اوست. درحال‌حاضر نخستين استان با بالاترين درصد ازدواج کودکان، خراسان رضوی است و پس از آن آذربايجان شرقی، خوزستان، سيستان و بلوچستان، آذربايجان غربی، هرمزگان و اصفهان. اگرچه سنت و فرهنگ حرف اول را در ترويج ازدواج کودکان می‌زند، اما فقر اقتصادی و اجتماعی بيشترين تأثير را در تداوم ازدواج زودهنگام کودکان داشته است.

✅برخی راهکارها

🔹تشکيل کارگروهی متشکل از متوليان دولتی- حکومتی و دينی (آموزش و پرورش، قوه‌قضائيه، بهزيستی، وزارت بهداشت، مجلس، مراجع دينی، اهل تشيع و تسنن)، جرم‌انگاری ازدواج‌های کودکان و ازدواج‌های اجباری، برنامه‌های محلی حامی توانمندسازی دختران و نگرش‌های جنسيتی، ضمانت وجود سياست‌های اجرايی مناسب برای جلوگيری از ازدواج کودکان، درگير کردن شخصيت‌های مذهبی جهت ايجاد تغيير در پارادایم مذهبی، تقويت جامعه مدنی، به‌کارگيری انجمن‌های اجتماعی و جنبش‌های تکنيکی برای تغيير هنجارهای اجتماعی مربوط به سن ازدواج و بازنگری در قوانين فعلی سنين ازدواج.


⭕️دکتر حوريه شمشيری

🔹مرگ‌و‌مير مادرانی که زير سنين 18 تا 20 سال باردار می‌شوند چهار تا پنج برابر افراد ديگر است.


⭕️مرضيه محبی

🔹در سال 1381، پس از بحث های فراوان میان مجلس ششم و شورای نگهبان، سرانجام مجمع تشخيص مصلحت، قانونی را که هم‌اينک حاکم است در ماده 1041 قانون مدنی تصويب کرد. به‌اين‌ترتيب که عقد نکاح قبل از رسيدن به 13 سال تمام برای دختران و 15 سال برای پسران منوط است به اذن ولی به شرط رعايت مصلحت مولی عليه و با اجازه دادگاه. ولايت پدر چهره کمرنگ تری پيدا کرد و قانون‌گذار جای آن را گرفت. اما مصلحتی که در اينجا عنوان شده اساسا به چه معناست؟ سيستم قانون‌گذاری بايد در نظر بگيرد که کدام پدر اذن به ازدواج کودک می‌دهد. همان که توان تحمل گرسنگی را از دست داده است؟ او که در توهمات ناشی از استعمال موادمخدر قدرت انديشه ندارد؟


⭕️ دکتر شیرین احمدنیا

🔹متأسفانه سلامت اجتماعي در جامعه ما نسبتا مورد غفلت واقع شده است. طبق آمار يونيسف در ايران 17 درصد است يعني 17 درصد از ازدواج‌ها پيش از رسيدن به سن 18 سال انجام مي‌شود. محروميت دختران از تحصيل و عدم دستيابي به شغل‌هاي مناسب و حضور در جامعه از عوارض اين ازدواج‌هاست. عدم شکوفايي استعداد بالقوه کودکان در زمينه‌هاي علمي هنري و غيره عدم کسب مهارت و درآمد و کاهش اعتماد به نفس، عزت نفس و وابستگي بيش از حد مالي به همسر از ديگر عوارض ازدواج زودهنگام در کودکان است.

گزارش کامل نشست را اینجا بخوانید: yon.ir/nAeS1

http://telegram.me/Iranianspa