🔴 بر از دید شناسی اجتماعی.. ⭕️ جنبه‌های مختلف طلاق بر

🔴 #تحلیلی بر #طلاق از دید #آسیب شناسی اجتماعی

⭕️ جنبه های مختلف #اثر طلاق بر #سیستم

#بخش (2)

1⃣ عوارض اجتماعی طلاق بر زنان مطلقه را کوتاه نگاه کنیم.
👇👇

🔺مشکلات اقتصادی و ازدواج های کوتاه یا موقت از روی نیاز از یک سو و برخورد جامعه از دید فرهنگی در ایران با مسئله طلاق [گر چه بهبود بینش ها بوجود امده] قابل کتمان نیست.
عوارض این برخوردها گاهی افسردگی ، سرخوردگی، عدم اعتماد بنفس، نارضایتی در زندگی و اثرات ان بر کودکان قابل ذکر است. در شهرستانها و مناطق کوچک بالاجبار این کنترل های اجتماعی بیشتر بوده و اسیب ان به خانواده بیشتر میباشد. از این رو بسیاری بعد از طلاق به شهرهای بزرگتر برای کار و فرار از اجتماع کوچک و فشار خانواده روی میاورند که هیچ شبکه اجتماعی در انجا نخواهند داشت. مسئله حضانت کودکان اما متاسفانه هنوز در بسیاری از مناطق کوچک و اقلیت ها معضل بزرگی میباشد که اثر فراوان بر روحیه مادران خواهد داشت که این نقش اجتماعی تربیت از انان سلب میگردد.

2⃣ عوارض منفی طلاق بر مردان در جامعه ما قابل انکار نیست.
👇👇👇

🔺 فشارهای روحی و روانی و اقتصادی میتواند مردان را بسوی استفاده از الکل و یا مواد مخدر بخاطر مبارزه با استرس سوق بده. استرسهای روانی و حتی خودکشی میتواند از عوامل این معضل باشد. گاهی طلاق برای مردان (و زنان) به معنی طرد از خانواده میباشد. بدینگونه که بعداز ازدواج مجدد همسر سابق از حق ملاقات کودکان امتناع میشود تا جایی که کودکان با یکی از والدین غریبه میشوند. و گاهی والدین با ازدواج ثانوی مهاجرت کرده و رابطه با کودکان کمتر و کمتر میگردد. و این از پیامدهای منفی طلاق است برای مردان(و زنان) میباشد.


3⃣ دسته سوم که از طلاق ، اخلال در زندگی روزمره انها و قطع دلبستگیها ایجاد میگردد کودکان طلاق هستند.

👇👇👇

🔺 قطع روابط یا تغییر در رابطه ها میتواند ضرر بزرگی بر روح و روان کودکان در حد اختلال بوجود اورد. افسردگی در دختران و عصیان و پرخاشگری در پسران و اضطراب جدایی از پدر و یا مادر و حتی به افت تحصیلی و یا ترک تحصیل میتواند ختم گردد.
نداشتن الگوهای مناسب خانواده سازی میتواند اثرات منفی روی این کودکان داشته باشد. عدم اعتماد بنفس و اعتیاد و بزه کاری میتواند پیامد درازمدت این پدیده معضل باشد. در جایی که کودکان تاب آوری میاموزند (بستر خانواده) اگر این مهم اموزش داده نشود معضلی برای تشکیل هویت تا حد سرخوردگی و درماندگی بوجود خواهد امد.
میبینیم که این پدیده چه از نظر اجتماعی و چه از نظر فرهنگی و غیره به شکل زنجیره ای به یکدیگر وابسته هستند و به تنهایی به سختی قابل بررسی میباشند.


4⃣ آثار طلاق بر اجتماع و زندگی اجتماعی میتواند بسیار مخرب باشد.

👇👇👇

🔺 ازدیاد طلاق و فروپاشی خانواده که گاهی اپیدمی میگردد میتواند تزلزل اجتماعی ایجاد کرده و باور نسل جوان به زندگی موفق و دایم را کاهش دهد. الگوهای اجتماعی برای زندگی بهینه کمتر خواهد شد و جامعه داربست های اولیه خود یعنی انجماد اجتماعی را از دست میدهد. ایجاد همبستگی در یک جامعه به عنصر های سالم مانند خانواده نیاز دارد.
با تزلزل این سیستم خانواده آسیبهای اجتماعی مانند، زنان بی سرپرست، سکس ورکر، کودکان خیابان، ناهنجاریهای جدید مانند اعتیاد افراد زیر سن، دوری از تحصیلات، فرار از منزل، تکدی، قاچاق، مشکلات معیشتی اقتصادی و غیره نابسامانی های شخصیتی اجتماعی و اخلاقی به همراه خواهند داشت. اینها همه نه به تنهایی پیامد طلاق در یک جامعه میباشد بلکه میتواند این معضل ها را شدیدتر کند. عوارض اجتماعی طلاق از مخربترین پایه های اجتماعی هستند که تمام اضلاع جامعه را در بر میگیرند چون از چهار عنصر مهم زن و مرد و کودک و خانواده تشکیل شده است.

✍ #دکتر_موریس_ستودگان


http://telegram.me/Iranianspa