🔴 آیا دست‌فروشان بزهکارند⁉️.. ✍ مسعود تقوی …

🔴 آیا دست‌فروشان بزهکارند⁉️

✍ مسعود تقوی



🔹حدوداً بیش از یک میلیارد دست‌فروش در جهان مشغول کارند که هر چیزی از شیر بز تا سیم‌کارت و قطعات ماشین می‌فروشند. برخی با گاری‌ها و میز‌ها آراسته مشتری جلب می‌کنند و برخی دیگر اجازه می‌دهند محصولشان تبلیغ کند.

🔹بر اساس بر آورده‌ها از ۲۰۱۲، ۱٫۸ میلیارد نفر در این «اقتصاد غیررسمی» مشارکت دارند و سرجمع صنعتی ۱۰ تریلیون دلاری تشکیل داده‌اند. البته رابرت نویورت که از این اعداد در تِد تاک خود درباره‌ قدرت اقتصاد غیررسمی استفاده کرد، می‌گوید این اعداد محافظه‌کارانه‌اند. درواقع خیلی سخت است تعداد دقیق دست‌فروشان را به دست آوریم. بعضی کشورها آمار نمی‌گیرند و در کشورهایی که آمار دست‌فروشان گرفته می‌شود، احتمالاً کمتر گزارش می‌کنند.

🔹با کمبود داده و اطلاعات تصور غلطی از اینکه چه کسی دست‌فروش است و چه کسی نیست به وجود می‌آید. نویورت که برای کتابِ «Stealth of Nations, The Global Rise of the Informal Economy» چهار سال با دست‌فروشان و دیگر فروشندگان محصولات و خدمات غیررسمی زندگی کرده است، می‌گوید «مردم معمولاً آنها را با فروشنده‌های مواد مخدر یا شرورانی که دنبال حقه زدن هستند، اشتباه می‌گیرند. اکثر دست‌فروشان چنین آدم‌هایی نیستند».

🔹طبق قوانین برخی جاها دست‌فروشان بزهکار محسوب می‌شوند. برای مثال در لس‌آنجلس دست‌فروشی ممنوع شده است و بیش از ۱۰ تا ۵۰ هزار دست‌فروش از سطح این شهر جمع‌آوری شده‌اند. همچنین در نیویورک به دلیل تعداد محدود گواهی‌های دست‌فروشی، بسیاری از دست‌فروشان غیرقانونی کار می‌کنند که آنها را در معرض جریمه‌های سنگین و اذیت‌های پلیس قرار می‌دهد.

🔹ولی نویورت می‌گوید تعریف دست‌فروش بسیار ساده است و نباید با بزهکاری قاتى شود. «آنها فروشندگانی هستند که تلاش می‌کنند محصولشان را بفروشند، همان‌طور که مغازه‌داران در مغازه‌هایشان اجناس می‌فروشند.».

🔹درواقع، سوداگران غیررسمی نه‌تنها شهرها را پر جنب و جوش‌تر می‌کنند –مانند نیویورک، دهلی و لاگوس بدون دست‌فروشان قابل‌تصور نیستند- بلکه در اقتصاد شهری نقش مهمی بازی می‌کنند، به‌خصوص در کشورهای درحال‌توسعه. چیزی که شاید درک نشود این است که اقتصاد غیررسمی با اقتصاد رسمی به‌هم‌بافته شده است.

http://telegram.me/Iranianspa