🔻گفتگوی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با هفته نامه پیرامون بازی جدید و کشنده.. ❌ بازی مرگ❗️

🔻گفتگوی #دکتر_محمدی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با هفته نامه #زاینده_رود پیرامون بازی جدید و کشنده #نهنگ_آبی

❌ بازی مرگ❗️

‼️هشدار به خانواده ها و مسئولان❗️

🔻عده‌ای از شنیدن این مطلب که نتیجه یک بازی، خودکشی کاربر در دنیای واقعی باشد شگفت زده می‌شوند.

🔻 اما نوعی بازی به نام «نهنگ آبی» تاکنون افراد زیادی را در کشورهای مختلف ازجمله روسیه و اروپا به کام مرگ فرستاده است.

⁉️ اما این بازی چگونه کاربران را به انجام اعمال خشونت آمیز و خودکشی وادار می‌کند؟

🔻طراحی این بازی که بیشتر شبیه یک چالش خطرناک نمود پیدا کرده، به گونه‌ای است که طی 50 روز مخاطب را با خود همراه کرده و در ابتدا با ایجاد حس کنجکاوی و تهدید، نوجوان را وادار به وارد شدن به این بازی می کند و از او خواسته می شود تا با انجام کارهای سخت توانایی خود را نشان دهد و اگر نوجوان از خواسته‌های آنها سرپیچی کند، او را تهدید می‌کنند که نزدیک خانه شما هستیم. با بردن اسم چند مکان نزدیک خانه، باعث می شوند مخاطب بترسد و تا آخر بازی را ادامه دهد. روش بازی این‌گونه است که این بازی را تا 50 روز ادامه می دهند و در این 50 روز، 50 وظیفه رعب آور را به عهده نوجوان می‌گذارند.

🔻خودزنی، حک کردن شکل و شماره با چاقو بر ساعد، تماشای فیلم های وحشتناک، حاضر شدن در اماکن، سازه‌ها و بلندی‌های خطرناک برای گرفتن عکس سلفی و بیدار شدن در ساعات نامعمول، بخش‌هایی از این چالش است که هر روز و رفته رفته سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود و در پایان پنجاهمین روز، از نوجوانی که «بازی» را شروع کرده، خواسته می‌شود تا خودکشی کند.

🔻طبق آخرین آمار این بازی از نوامبر 2015 تا آوریل 2016 میلادی در روسیه حدود 130 نفر را به کام مرگ کشانده است . این در حالی است که تنها نوجوانان روسیه درگیر این چالش نبوده اند و گزارش هایی از هند، گرجستان، صربستان و فرانسه هم اعلام شده که مسئولان این کشورها را وادار به واکنش کرده است.

🔻اکنون موج این بازی به آسیا رسیده و ایران نیز در کانون خطر این بازی قرار گرفته است؛ در همین خصوص رییس انجمن آسیب شناسی ایران با بیان اینکه نگاه جامعه ما به بازی های رایانه ای بیشتر نگاهی وارداتی و غرض‌ورزانه از دنیای غرب است می گوید: در بحث بازی های رایانه ای ما به عنوان جامعه‌ای هستیم که دارای فرهنگ و هویتی ملی مذهبی است اما تولیدکننده و اهل تکلیف نیستیم؛ این در شرایطی است که ما تنها یک بازی را تقلید و کپی می کنیم و مصرف‌کننده صرف هستیم.

🔹دکتر کوروش محمدی با اشاره به اینکه انسان جهان امروز نیازمند هیجان است و به دنبال کسب آن حرکت خواهد کرد اذعان می‌کند: تولیدکنندگان بازی نهنگ آبی که مشابه آن را در بازی های رایانه ای دیگر هم شاهد بوده ایم، با بهره گیری از ایجاد جذابیت در تحرک و درگیری ذهنی، نسل جوان را با خود همراه می کنند و از هیجان فیزیکی ایجاد شده در جهت مقاصد خود بهره می برند.

🔻وی ادامه می دهد: این بازی بیشتر بر کسانی تاثیرگذار است که از تجربه و اطلاعات کمتری بهره‌مندند یا از مشکلات روحی، روانی خاصی رنج می‌برند؛ یا اینکه دارای عزت نفس کمتری هستند. بنابراین نفوذ و تاثیرگذاری این بازی در کودکان و نوجوانان به دلیل اطلاعات وتجربه کم بیشتر است.

🔻رییس انجمن آسیب شناسی ایران می گوید: کودک و نوجوانی که به خودزنی روی می آورد، نباید چنین متصور شد که تنها برای جذابیت به دنبال آن رفته، بلکه سلسله عواملی همچون کم توجهی جامعه و کاهش عزت نفس باعث این حرکت شده است و شاید کلیشه‌ای به نظر برسد در حالی که واقعیت دارد.

🔻خانواده و مسئولان نباید تنها به فکر نفی این بازی باشند؛ بلکه با ایجاد آگاهی و روحیه ارزشی در قشر نوجوان و بها دادن به آنها، به طبع دیگر به سمت چنین بازی ها یا چالش‌هایی نخواهند رفت.



http://www.zayanderoudonline.ir/fa/news/4630/-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D8%B1%DA%AF-.html

🇮🇷 @iranianspa