«بیماری توقف در گذشته و خودبزرگ‌بینی»

«بیماری توقف در گذشته و خودبزرگ‌بینی»
دو نگاه نسبتا یکسان و به نظرم نادرست با پیشنهاداتی غیرعملی درباره امارات و ترکیه از اساتیدی خواندم که اقتصاد نخوانده‌اند.
آنچه در گذشته درست بوده است لزوما در حال و آینده هم درست نخواهد بود.
سی چهل سال پیش ترکیه و امارات نسبت به ایران عقب مانده تر بودند همانطور که کشور چین هم با وجود جمعیت میلیاردی خود عددی در اقتصاد جهانی نبود اما با رشد اقتصادی بالا و مداوم این کشورها توانستند طی همین مدت، مردم خود را به سطح درآمد و رفاه بالا و باورنکردنی برسانند.
اینکه از شرایط ایران توانسته‌اند به نفع خود استفاده کنند باید گفت مفت چنگشان. درد بزرگ اینست که آنها یاد گرفته‌اند چگونه پول درآورند و ثروتمند شوند اما ما هنوز خیر.
1- توصیه‌های مجتهدزاده به وزیرخارجه امارات: خود شکوهمندبین نباشید، ایران نبود، هنوز هم چند قبیله بودید.
http://alef.ir/vdcip5aprt1ary2.cbct.html?324732
2- احمد نقیب‌زاده، استاد دانشگاه: کشورهایی در منطقه هستند که از پول تو جیبی مردم ما، توسعه یافته‌اند و اکنون علیه ایران شمشیر کشیده‌اند. مردم ایران باید پول‌هایشان را درست و به جا خرج کنند. یکی از کشورهایی که در این مورد می‌توان مثال زد، کشور ترکیه است که اگر درآمد هنگفتی که مردم ایران سالانه به جیب آن کشور می‌ریزند نبود، هرگز به این مرتبه نمی‌رسید که اتوبان‌های سراسری بکشد یا ساختمان‌های مجلل بسازد، اما اکنون شاهد هستیم که ترکیه به‌دلیل مساله سوریه، شمشیر را علیه مردم ایران کشیده است؛ بنابراین در این مورد خاص مردم نباید به ترکیه سفر کنند. باید توجه داشت توریست‌هایی که به ترکیه سفر می‌کنند هر کدام هزاران دلار به همراه خود می‌برند و در جیب ترکیه ای ها می‌ریزند. به همین منوال باید کشورهای جنوب خلیج فارس را نیز تحلیل و ارزیابی کرد. این کشورها تا دهه 1970، روستاهایی بیش نبودند، اما به برکت مسافران ایرانی و کالاهایی که به ایران صادر می‌کنند، کشور خود را آباد کردند و اکنون علیه ملت ایران وارد عمل شده‌اند و کالاهای ایرانی را تحریم می‌کنند. در این خصوص نیز مردم ما باید کالاهای این کشورها را تحریم کنند. در این رابطه دولت نیز باید همراهی کند و با برچسب مشخص کند که چه کالاهایی از خلیج فارس آمده تا مردم این کالاها را خریداری نکنند.
http://www.donya-e-eqtesad.com/news/993458/

https://telegram.me/jafar_kheirkhahan