«ورودی زباله، خروجی زباله»

«ورودی زباله، خروجی زباله»

هر کسی که با نرم‌افزارهای برنامه‌نویسی و آماری کار کرده باشد با اصطلاح یا هشدار garbage in garbage out آشنا هست که اگر داده‌های وارده به سیستم بد باشد خروجی هم بد خواهد شد.

عده‌ای بر این گمان بودند که با ایجاد نهاد شورای نگهبان جلوی ورود و نفوذ عناصر ناخالص و نامطلوب به مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان را می‌گیرند با این نیت که غربال کردن ورودی‌ها اطمینان دهد خروجی چنین کسانی بتواند گرهی از مشکلات مملکت باز کند.

اما کاری که این نهاد غیرپاسخگو با استفاده از نظارت استصوابی می‌کند یک‌وری و ناعادلانه کردن زمین بازی به نفع یک جناح و سلیقه و دیدگاه است. به این ترتیب درهای ورودی را به روی کسانی که اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنند و نگاهی متفاوت دارند تنگ‌تر کرده و حتی بسته است.

مشابه چنین کاری را رهبران آلمان شرقی در انتهای دهه 1960 و اوج جنگ سرد با ساختن دیواری بین شرق و غرب شهر برلین انجام دادند. این کار اعتراض جهانیان را برانگیخت اما کمتر کسی تعجب کرد چون پاسخ روشن بود. رهبران آلمان شرقی می‌خواستند به حکومت خود بر کسانی ادامه دهند که به تعداد زیاد در حال فرار کردن به نیمه دیگر یعنی به آلمان غربی بودند. پس دیوار را ساختند تا کلا جلوی ورود و خروج را بگیرند. ساختن دیوار به اعتبار و حیثیت آلمان شرقی در جهان لطمه زد و صنایع ارزآور مهم به شدت مورد نیاز مثل صنعت توریسم را متضرر کرد. اما چه باک، چون این دیوار تکیه گاه بقا و منافع اعضای حزب حاکم به حساب می‌آمد.

شورای نگهبان هم با فیلترینگ تنگ‌نظرانه چنین دیواری ساخته است و به سلیقه خود اجازه ورود و حتی دستور به خروج را صادر می‌کند. نتیجه چنین اقدامی محرومیت نظام تدبیر و تصمیم‌گیری از افکار و اندیشه‌های نیروهای نوآور و توانمند جامعه و فلج کردن تدریجی کشور است .

https://telegram.me/jafar_kheirkhahan

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF%DB%8C_%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%8C_%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC%DB%8C_%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%87