♦️ «قدرت فساد می‌آورد و قدرت مطلق، صددرصد فساد می‌آورد.»

♦️ «قدرت فساد می‌آورد و قدرت مطلق، صددرصد فساد می‌آورد.»

♦️ "قدرت فساد می آورد و قدرت مطلق، صددرصد فساد می آورد."

این شاهکار سخن از جان اکتون نویسنده انگلیسی است.

اگر کسی از من بپرسد مهمترین و ریشه ای ترین مانع توسعه سیاسی و اقتصادی ایران را چه می دانی خواهم گفت قدرت و اختیارات موسع، بی حد و حصر  و مادام العمری که در قانون اساسی به یک انسان خاکی و فانی داده شده است. این معماران قانون اساسی بنای کج و ناموزونی را گذاشتند که خدا می داند تا کجا ادامه یابد و کی راست شود و خدا نگذرد از آنها که ادعای خبره گی هم می کردند. بزرگترین عامل بی ثباتی و پیش بینی ناپذیری جریان امور در کشور در این چهل سال همانند قرون گذشته همین شخصی کردن هرچه بیشتر اداره کشور و تسلط سلیقه و نظر شخص به جای نظم و قاعده و قانون بوده است.
این افراد که به نمایندگی از مردم ایران در مجلس خبرگان شرکت داشتند چگونه و به چه فکر می کرده اند؟ آیا آنها نباید از این فرصت گرانبهای تاریخی که شاید هر 100 سال یکبار به دست آید برای منافع ملی و بلندمدت ایران استفاده می کردند؟ آیا آنها فقط به شاهان قدرقدرت اعصار گذشته نظر داشتند و به جای تاج عمامه نگذاشتند؟ و آیا آنها نباید گوشه چشمی هم به تجربه ارزشمند بشریت در دو سده گذشته می داشتند؟
معدود کسانی مانند آیه الله منتظری در آخر عمر خود فهمیدند که راه را اشتباه رفتند اما افسوس که دیر فهمیدند.
========================

📝 اختیارات رهبری در قانون اساسی
✍🏻 دکتر شهاب تجری

🔍برخی بر این باور هستند که با توجه به این که در اصل ۵۷ از عبارت "ولایت مطلقه" استفاده شده است، بنابراین اختیارات رهبر محدود به موارد مذکور در اصل ۱۱۰  یا اصول دیگر نیست بلکه به دلیل مطلقه بودن ولایت رهبر، هر اقدامی که وی مصلحت بداند، می‌تواند انجام دهد. ...
برخی نیز اعتقاد دارند اختیارات رهبر محدود به قانون اساسی است و نمی‌تواند فراتر از آن برود.
در عمل و در چند دهه‌ی اخیر، نشانه‌هایی وجود دارد که مبین تمایل حکومت به نظریه‌ی اول، یعنی فراقانونی بودن اختیارات رهبر است...

🔍 اگر ما اصل حاکمیت قانون را بپذیریم که معنایش تبعیت همه شهروندان از قانون است، باید پذیرفت که شورای نگهبان نقشی بی بدیل در صورت بندی حقوق و تکالیف مردم و حکومت دارد.
 از نکات فوق می‌توان نتیجه گرفت که رهبر از طریق شورای نگهبان مدیریت خویش را بر نهادهای انتخابی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و تعیین حقوق و تکالیف مردم و حکومت اعمال می کند.

https://telegra.ph/اختیارات-رهبری-در-قانون-اساسی-12-13