تلسکوپ هابل عکسی بسیار بزرگ از «کهکشان مثلث» گرفت!

تلسکوپ هابل عکسی بسیار بزرگ از “کهکشان مثلث” گرفت!

🔸تلسکوپ فضایی هابل، بتازگی دقیق‌ترین عکس را از همسایۀ نزدیک راه شیری ثبت کرد. کهکشان مثلث، یک کهکشان مارپیچی است که تنها ۳ میلیون سال نوری با راه شیری فاصله دارد. این عکس، نقشه‌برداری وسیعی از سومین کهکشان بزرگ گروه محلی ما بوده و همچنین منظره‌ای چشم‌گیر از ۴۰ میلیارد ستاره‌ای است که یکی از دورترین اجرام قابل رویت با چشم غیر مسلح را تشکیل می دهند.

🔹تصویر تازه گرفته شدۀ هابل از کهکشان مثلث (که با نام‌های کاتالوگی M33 و NGC598 نیز شناخته می شود)، از ۶۶۵ میلیون پیکسل تشکیل شده و مناطق مرکزی و بازوهای مارپیچی داخلی کهکشان را به نمایش می گذارد. به منظور ساخت این عکس، هابل ۵۶ منطقه مختلف کهکشان را عکس‌برداری کرده و سپس آنها را کنار هم قرار داده است.

🔸زیر یک آسمان تاریک، به دور از آلودگی‌ نوری، فیزیکی و … با چشم غیر مسلح می توان کهکشان مثلث را به صورت جرمی کم نور و مه آلود در صورت فلکی مثلث مشاهده کرد. این جرم با درخشش ضعیفش، هدف مهیجی برای رصدگران آماتور می باشد. در فاصله تنها ۳ میلیون سال نوری از راه شیری، کهکشان مثلث عضوی جالب در گروه محلی است. این کهکشان در عین قرار داشتن در رتبۀ سوم از نظر بزرگی، کوچکترین کهکشان مارپیچی گروه می باشد. با قطری به طول ۶۰ هزار سال نوری ، این کهکشان در برابر کهکشان آندرومدا با قطر ۲۰۰ هزار سال نوری و کهکشان راه شیری با قطر ۱۰۰ هزار سال نوری، ناچیز به حساب می آید.

🔹کهکشان مثلث در کنار کوچک بودن از نظر اندازه، شامل تعداد ستارۀ کمتری نسبت به دو کهکشان دیگر می باشد. ستاره‌های این کهکشان حداقل یک واحد از راه شیری و دو واحد از آندرومدا کمتر هستند. با در نظر گرفتن ۱۰ تا ۱۵ میلیون ستاره منفرد قابل مشاهده در این تصویر، به سختی می توان اعداد و آمار به دست آمده را درک کرد...

جزئیات بیشتر مقاله:
bigbangpage.com/?p=81955

ترجمه: هانیه الزهرا بوداغی.

╭───┅═ঊঈ🌎ঊঈ═┅───╮
🆔 @keyhan_n1
╭───┅═ঊঈ🌗 ঊঈ═┅───╮