‍ 📌 کابوس پژوهشگران در سفر فضایی به مریخ. ﹍. ⚡سفر افراد به مریخ پروژه‌ی فضایی پرمخاطره‌ای است

‍ 📌 کابوس پژوهشگران در سفر فضایی به مریخ

⚡سفر افراد به مریخ پروژه‌ی فضایی پرمخاطره‌ای است. فضانوردان ۹ ماه در راه خواهند بود تا به مریخ برسند و شاید یک سالی را در سیاره‌ی سرخ سپری کنند و برای بازگشت به زمین نیز ۹ ماه دیگر در راه باشند. در طول این سفر، پیوسته درمعرض سطح بالایی از تشعشات رادیواکتیو و تحمل عادت‌های همکارانشان و تیک‌های عصبی گوناگون خواهند بود. اینکه بگوییم کدام‌یک از‌این عوامل زودتر باعث مرگ فضانوردان می‌شود کار بسیار سختی است.

⚡هرچند ارزش علمی سفر فضایی به مریخ هنوز موردبحث است، ظرفیت فوق‌العاده تبلیغاتی آن کتمان‌کردنی نیست. به‌همین‌دلیل، سازمان ناسا در جست‌وجوی راهی به‌منظور حفظ سلامت جسمی‌ و‌ روانی مهاجران احتمالی مریخ است. برای رسیدن به‌ این هدف در این سال‌ها انجمن پیشبرد علوم آمریکا (AAAS) چندین همایش برپا کرده است.دراین‌زمینه، ناسا نیز آزمایش‌های گوناگون و جالبی تدارک دید. یکی از این آزمایش‌ها مطالعه روی دو‌قلوها بود که نتایج آن در چند ماه آینده منتشر خواهد شد. در همایشی از AAAS نیز، به‌ بخشی از این نتایج جالب اشاره شد.

⚡ناسا باتوجه‌به فرصتی که مطالعه‌ی دوقلوهای همسان در پیشبرد کیفیت آزمایش‌ها می‌داد، فضانوردان، مارک و اسکات کِلی را برای پژوهش در نظر گرفت. اسکات در سفری ۱۲ ماهه و به‌عنوان فرمانده در ایستگاه فضایی بین‌المللی ماندگار شد. مارک نیز در این مدت، در زمین باقی‌ ماند و هر دو مرد‌ به‌طور منظم نمونه‌‌های خون و ادرار خود را برای تجزیه‌و‌تحلیل‌های علمی دراختیار پژوهشگران قرار دادند. همچنین، دو فضانورد با انجام آزمایش‌های فیزیکی و روانی به کشف و شناخت جنبه‌های پنهانی این سفر‌ها کمک شایانی کردند.

⚡تغییرات احتمالی در بدن‌های فضانوردان دقیق مشخص نبود و ۱۰ گروه از پژوهشگران سراسر آمریکا با تمرکز ویژه‌ای روی نمونه‌ها آزمایشگاهی این دو فضانورد در جست‌وجوی کوچک‌ترین تغییرات مولکولی و دگرگونی‌های فیزیکی و تحلیل عملکردهای روان‌شناختی بودند.

⏸ادامه دارد ...⏪

🆔@keyhan_on1🔭