اشعه‌ی کیهانی چیست؟.. و چه تاثیری روی آب و هوا و DNA موجودات زنده سیاره ما دارد

اشعه ی کیهانی چیست؟

و چه تاثیری روی آب و هوا و DNA موجودات زنده سیاره ما دارد

اشعه ی کیهانی چیست و چه تاثیری روی آب و هوا و DNA موجودات زنده سیاره ما دارد

به نظر میرسد که اشعه های کیهانی از فیلم های علمی تخیلی آمده باشند یک نیروی نامری از فضا که باعث تغییرات آب هوای و بسیاری دیگر میشود اما اشعه های کیهانی حتی اگر اسمش نامناسب باشد واقعیت دارند.
اشعه های کیهانی از ذراتی ساخته شده اند که اشعه نیستند ابتدا تصور میشد که شاید پدیده ی نوری باشند اما نیستند ذره های هستند که از همان عناصر تشکیل دهنده ی زمین و خورشید و هرچیزی که در کیهان وجود دارد ساخته شده اند.

اشعه های کیهانی هر نوع تشعشعی هستند که در فضا وجود داشته باشه از بین منابع انها تفاوت زیادی وجود دارد اشعه های اصلی از خورشید می آیند چون ذرات پر انرژی زیادی را شتاب میدهند و اشعه های دیگر از ستاره ها و کهکشان ها،سیاهچاله ها،ستاره های نوترونی و هرچیز دیگری در کیهان می آیند.

اتمسفر زمین از ما در برابر بیشتر اشعه های کیهانی محافظت میکند اما ذرات پر انرژی که میتوانند به اتمسفر نفوذ کنند آنقدر هستند که روی تمام موجودات زنده اثر میگذارند. و میتوانند باعث جهش در DNA ما بشوند در واقع یکی از توضیحات اصلی که چرا چنین تنوعی میان گونه ها وجود دارد اشعه های کیهانی است که تغییر کمی در DNA میکنند و منجربه چنین تنوعی در میان گونه ها حیوانی میشوند

بعضی از این جهش ها متوانند تغییر مثبت در تکامل داشته باشند.

تکامل به زبان ساده!؟


تکامل چیست؟ایده ی که اینطور بیان میشود ژنها چون خیلی آهسته از نسلی به نسل دیگه تغییر میکنه شما را با تغییرات سیاره ی زمین تطابق پذیر میکنند از آنجای که تشعشات کیهانی هم این لحظه که شما دارید این متن رو میخوانید با شما برخورد میکنند به این معنی است که ژنها به وسیله ذرات زیر اتمی هر روز درحال تغییر است به این معنی که میتوانیم خود را با شرایط قابل تغییر وفق بدهیم چون اشعه های کیهانی به ما این فرست را میدهند تا ساختار ژنتیکی ما تغییر کند.

اشعه های کیهانی باعث جهش های بدخیم نیز میشود که منجربه سرطان خواهد شد. اما خبر خوب این است که با وجود هزاران اشعه های کیهانی هستند که در هر ثانیه از بدن ما عبور میکنند ولی احتمال اینکه درست به DNA و به هسته سلول برخورد کرده و باعث بشود که سلول سرطانی بشوند خیلی خیلی کم است.

اما اگر در محیطی مانند محیط فضانوردان قرار داشته باشیم جای که تشعشات زیاد است و محافظ کمی وجود دارد آن وقت که به وسیله ی این تشعشات آسیب ببینید خیلی زیاد است

مسافران پرواز های که از قطب نیز میگذرند بخاطر زیاد شدن شدت اشعه های کیهانی در قطب در خطر هستند
در واقعه بعضی از خدمه پرواز های گذر از قطب لباس های محافظت در برابر اشعه می پوشند و اینکه زنان باردار در این پرواز های مهماندار یا خلبان باشند جلوگیری میکنند چون نگران تاثیر تشعشات بر روی جنین هستند.
اشعه های کیهانی نه تنها بر روی تمام موجودات روی زمین برخورد و اثرات ژنتیکی دارند. بلکه روی اب و هوای زمین نیز تاثیرات زیادی میگذارند.
نظریه های وجود دارد که این اشعه های کیهانی و عظیم قسمتی از آغاز طوفان ها ،بارش برف و باران و نیز برخورد صاعقه ها باشند.چون میتواند مسیر یونیزه شده را در اتمسفر ایجاد کنند.


نویسنده:مهدی طاهری
https://goo.gl/7Yvu7B