صورت فلکی مجموعه‌ای از ستارگان است که از روی زمین تشکیل شکل‌های مختلف میدهد

صورت فلکی مجموعه ای از ستارگان است که از روی زمین تشکیل شکل های مختلف میدهد. 88 صورت فلکی شناخته شده وجود دارد. در ادامه به تاریخچه ان میپردازیم.

تاریخچه صورت فلکی :

صورت فلکی (constellation) مجموعه ای از ستاره هاست که با یکدیگر شکلی را در آسمان پدید می آورند ، هر صورت فلکی از تعدادی ستارگان ثابت تشکیل یافته است ، که چگونگی قرار گرفتن هر گروه از آنها نسبت به یکدیگر ، به یک جسم یا حیوان شباهت دارد ، که اسم آن جسم یا جانور را روی آن دسته گذاشته اند ، که گاهی این تشبیه نیز بی مورد است و بر اساس آن شکل نامگذاری می شوند؛ مانند مثلث – گاو – شکارچی – شیر – عقرب و ... .

تا زمان بطلمیوس، تعداد صورفلکی شناخته شده 48 مورد بوداما امروزه 88 صورت فلکی شناخته شده که هریک محدوده ی مشخصی درآسمان دارند ، ثبت شده اند و مورد قبول تمامی منجمان جهان قرار گرفته اند به طوری که تمام آسمان با این صورت های فلکی پوشیده می شود.

صورت‌های فلکی کهن به سه دسته تقسیم می‌شوند:

1 - حیوان‌ها و چیزهایی که با آب در ارتباطند.
2 - انسان‌ها و حیواناتی که در روی زمین‌اند.
3 - مخلوقات افسانه‌ای که به هوا پر می‌کشند.

شگفت آنکه هر یک از این دسته‌ها در بخشی از آسمان جمعند. پرندگان و موجودات هوایی در نزدیکی قطب شمال دایرة‌البروج هستند و صورت‌های زمینی همچون کمربندی دور آنها را گرفته‌اند. موجودات آبزی هم در جنوب و زیر استوای سماوی جا دارند.

بیشترین کاربردی که صور فلکی دارند تقسیم بندی آسمان به یک سری نواحی مشخص است. آسمان آنقدر وسیع است که اگر بخواهیم جرمی را در آن پیدا کنیم نیاز به یک سری آدرس داریم. البته با مختصات های نجومی مانند بعد و میل نیز می توان این کار را انجام داد اما بهره گیری از این مختصات کار آسانی نیست. راحت ترین راه این است که ما آسمان را به نواحی مختلف تقسیم کنیم و بهترین راه برای تقسیم کردن آسمان هم ستاره های بارز و مشخص آن است. در واقع می توان گفت یکی از کاربردهای صور فلکی برای آدرس دهی در آسمان است.

https://goo.gl/qavdey