تقویم نجومی آبان ماه/ رصد ستاره‌های دبران و خوشه کندوی عسل..۱۶ آبان ماه نو

تقویم نجومی آبان ماه/ رصد ستاره های دبران و خوشه کندوی عسل

۱۶ آبان ماه نو

ساعت ۷:۳۴ عصر چهارشنبه ماه نو یا محاق است. رصدگران هلال عصر روز بعد فرصت دارند تا برای دیدن هلال ماه نو اقدام کنند که نوید آغاز ماه ربیع الاول را خواهد داد.

۱۷ آبان مقارنه ماه و مشتری

هلال بسیار باریک ماه در فاصله ۴ درجه ­ای سیاره مشتری قرار دارد و کمی بالاتر از این دو عطارد قرار دارد. ماه و مشتری در صورت فلکی میزان قرار دارند و عطارد در مرز عقرب و مارافسای قرار دارد.

۱۹ آبان ماه در حضیض خورشیدی

حضیض خورشیدی ماه زمانی است که ماه در مدار ماهیانه خود به دور خورشید به کمترین فاصله از خورشید می­رسد. در این روز ماه در فاصله ۰.۹۸۷۷ واحد نجومی از خورشید و فاصله ۳۹۳ هزار کیلومتری زمین قرار دارد.

۲۰ آبان مقارنه ماه و زحل

این مقارنه بسیار نزدیک و دیدنی است. این دو را از لحظه غروب خورشید می­ توان در کنار هم دید که در ساعت ۷:۱۰ عصر یکشنبه ماه به فاصله یک درجه ای سیاره زحل می ­رسد. تا ساعت ۸:۲۰ که غروب کنند همچنان فرصت برای دیدن آنها مهیاست. زحل در فاصله ۱۰.۷ واحد نجومی قرار دارد و ماه در فاصله ۳۹۷ هزار کیلومتر.

۲۱ آبان بارش شهابی ثوری

دوشنبه بارش شهابی ثوری به اوج می رسد. البته شهاب های مربوط به این بارش را می­توان از ۲۸ مهر ۹ آذر در آسمان مشاهده کرد. بارشهای شهابی زمانی اتفاق می­ افتند که زمین از میان توده ذرات باقیمانده از دنباله­ دارها یا سیارکها عبور کند. دنباله دار "انکه" و سیارک ۲۰۰۴ TG۱۰ عامل بارش شهابی ثوری هستند. آهنگ ساعتی سرسویی این بارش ۱۰ شهاب است که البته در بهترین شرایط است و معمولا تعداد شهابهایی که دیده می ­شود کمتر از این است.

کانون این بارش در صورت فلکی ثور قرار دارد و بهترین قسمت آسمان برای دیدن شهابها فاصله ۳۰ تا ۴۰ درجه ­ای از کانون است. بهترین زمان برای رصد هم پس از نیمه شب از مکانی تاریک و دور از آلودگی نوری است.

۲۳ آبان ماه در اوج

ماه در مدار خود به دور زمین به بیشترین فاصله از زمین می­ رسد. در این زمان فاصله ماه و زمین ۴۰۴ هزار کیلومتر و قطر ظاهری ماه ۲۹.۵۴ ثانیه کمانی است.

۲۴ آبان تربیع اول ماه

ساعت ۱۷:۳۶ پنجشنبه ماه به تربیع اول می­ رسد.

۲۵ آبان همنشینی ماه و مریخ

ساعت ۴:۴۰ صبح جمعه ماه و مریخ به فاصله ۰.۵ درجه ای می­ رسند. اما این مقارنه بسیار نزدیک برای ما قابل مشاهده نخواهد بود و می­ توان شب قبل یا بعد از مقارنه ماه و مریخ را با فاصله حدود ۴ درجه در کنار یکدیگر مشاهده کرد.

۲۶ آبان اوج بارش اسدی

این بار در این شب و شب بعد به اوج می ­رسد. بارشهای شهابی زمانی اتفاق می­ افتند که زمین از میان توده ذرات باقیمانده از دنباله ­دارها یا سیارک ها عبور کند. منشا بارش اسدی دنباله­ دار «تمپل­ تاتل» است و آهنگ ساعتی سرسویی آن حدود ۲۰ شهاب در ساعت است.

کانون این بارش در صورت فلکی اسد قرار دارد و بهترین قسمت آسمان برای دیدن شهابها فاصله ۳۰ تا ۴۰ درجه ­ای از کانون است. بهترین زمان برای رصد هم پس از نیمه شب از مکانی تاریک و دور از آلودگی نوری است.

۳۰ آبان اوج خورشیدی ماه

اوج خورشیدی ماه زمانی است که ماه در مدار ماهیانه خود به دور خورشید به بیشترین فاصله از خورشید می­ رسد. در این روز ماه در فاصله ۰.۹۹۰۲ واحد نجومی از خورشید و فاصله ۳۸۱ هزار کیلومتری زمین قرار دارد.