منظومه شمسی - آشنایی با سیارات منظومه شمسی. قسمت اول➊

منظومه شمسی - آشنایی با سیارات منظومه شمسی
قسمت اول➊

بر روی سطحی زندگی می کنیم که در حال گردش است . هشت سیاره ی دیگر که چهار تای آنها بزرگترو چهار کره ی دیگر کوچکتر از زمین هستند با زمین می چرخند . همگی به علت وجود یک نیروی جاذبه بر روی مدار خود به دور خورشید حرکت می نمایند . در حدود ۴۶۰۰ میلیون سال از فعالیت منظومه ی شمسی می گذرد و عمر جهان هستی احتمالا چهار برابراین زمان است . کهکشانی که راه شیری نامیده می شود ( یعنی جایی که خورشید ما قرار دارد ) عمرش به درازای عمر جهان هستی است . ستارگان داخل آن به دلیل پیر شدن می میرند وستارگان جدیدی متولد می شوند .

خورشید در مقایسه با برخی ستارگان جوانتر است . ستارگان همگی درون ابر بزرگی ازگاز و گرد و غبار تشکیل یافته اند . خورشید نیز به اندازه ای بزرگ و داغ است که شروع به درخشش نموده است . سیاراتی که بسیار کوچکتر از خورشید هستند آن قدر داغ نشده اند که درخشش نمایند . نور آنان نیز ناشی از انعکاس نور خورشید می باشد . نه سیاره ی اصلی منظومه ی شمسی که به ترتیب از خورشید دور می شوند در تصویر نشان داده شده است. چهار سیاره ی نزدیک خورشید (عطارد و زهره و زمین و مریخ ) سیارات کوچکی هستند که سطح آن ها پوشیده از صخره و سنگ است وبه عنوان سیارات خاکی شناخته شده اند . به چهار سیاره ی بزرگ یعنی ( مشتری و زحل و اورانوس و نپتون ) میرسیم که از گاز های مایع و یخ زده تشکیل شده اند . به جز نپتون که قمر آن را به سختی می توان دید سه سیاره ی دیگر دارای اقمار زیادی هستند و همینطوراجسام کوچک بی شماری در اطراف آنان در حال گردش می باشند . پلوتو ی کوچک فقط یک قمر دارد و به خاطر کوچکی زیادش از جمع سیارات حذف شده است .

بعضی از ستاره شناسان بر این باورند که جهان در حدود ۰۰۰/۱۲ میلیون سال پیش آغاز شده است . تمام موادی که اکنون در حال حیات یعنی سیارات و ستارگان را تشکیل می دهد بر اثر انفجار بزرگی پدید آمده اند و سپسبه صورت کهکشان ها متراکم گشته اند . هر سیاره هم زمان با چرخش به دور خورشید به دور محور خود نیز می چرخند . اورانوس و پلوتو به دور پهلوی خود می چرخند .

https://goo.gl/MrNmhC