پس از قرار گرفتن در مدار، کاوشگر مطالعه درباره جو مریخ از جمله بررسی اقلیم روزانه و سالانه، لایه‌های مختلف، عناصر سازنده و همچنین

پس از قرار گرفتن در مدار، کاوشگر مطالعه درباره جو مریخ از جمله بررسی اقلیم روزانه و سالانه، لایه‌های مختلف، عناصر سازنده و همچنین انتشار اکسیژن و هیدروژن به فضا را شروع می‌کند. دانشمندان معتقدند به دلیل گرم شدن زیاد مریخ، آب تبخیر و مولکول‌های آن از طریق جو مریخ در فضا منتشر می‌شود.
دانستن آنچه در مریخ می‌گذرد می‌تواند به شناخت بهتر ما از خانه خودمان، زمین و حفاظت از جو آن کمک کند. سارا امیر، دانشمند ارشد و معاون پروژه می‌گوید: «چیزی که قابل ملاحظه است و کمی به آنچه روی زمین داریم شباهت دارد توفان‌های غبار در مریخ است. البته در زمین کمتر از یک روز طول می‌کشد ولی در مریخ یک روز کامل ادامه دارد و تمام سطح کره مریخ را در برمی‌گیرد. گاهی از یک منطقه شروع می‌شود و مانند یک توفان کروی تا چند روز و چند هفته کل مریخ را می‌پوشاند».
نیمی از اعضای این گروه علمی ۷۵ نفره، زنان هستند. به گفته نخست وزیر امارات متحده عربی تا به حال 5/5 میلیارد دلار در این برنامه سرمایه‌گذاری شده است. اما پرسش اصلی کافی بودن منابع مالی آن نیست بلکه جدول زمان‌بندی شده پنج ساله برای ساختن تجهیزات پیشرفته و گسترده است.
الم حمید الماری می‌افزاید: «منطقه به اخبار مثبتی مانند این برای جذب جوانان نیاز دارد. اعراب و مسلمان‌ها می‌توانند در برنامه‌های خلاقانه و جالب کار کنند و بر غنای چهره جهانی علم و فناوری بیفزایند. این برنامه هدیه‌ای از امارات متحده عربی به دنیاست».
مسئولان این پروژه امیدوارند اولین ماموریت فضایی عربی به مریخ برای میلیون‌ها جوان عرب الهام بخش باشد. آنچنان که برنامه‌های آپولو چشم‌انداز کشفیات و کاوش‌های فضایی برای آمریکایی‌ها را هموار کرد.
گفتنی است که سازمان فضایی امارات متحده عربی جوان و در ابتدای راه است. متوسط سن دانشمندان آن زیر 40 سال است. با این حال این برنامه، امارات متحده عربی را در فهرست کشورهایی با ماموریت فضایی رسیدن به سیاره سرخ قرار داده است.

https://goo.gl/aNv6Ng


@n1244ss🔭