‍ 📌به مناسبت روز زن؛ ده نفر از موفق‌ترین زنان ایرانی حوزه علم و فناوری قسمت ➋. ﹍. ✔۵

‍ 📌به مناسبت روز زن؛ ده نفر از موفق‌ترین زنان ایرانی حوزه علم و فناوری قسمت ➋

✔۵. ترانه رضوی

⚡ین پزشک ایرانی از معدود افرادی است که گوگل سلامت کارکنانش را به دست آنها سپرده است. وی فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه های معتبر استانفورد و جرج واشنگتن است و در ابتدای شروع فعالیت در مانتن ویو مطبش تنها یک کمد بوده است. به گفته دکتر رضوی کارکنان گوگل آنقدر دقیق هستند که به آسانی زیر بار تشخیص یا تجویز پزشک نمی روند و باید آنها را با ارائه سند و حتی مقالات معتبر قانع کرد.
در حالی که سالانه یک میلیون رزومه برای گوگل ارسال می شود، از رضوی برای کار در این شرکت دعوت شده است. او در پاسخ به سوالی در مورد دیدگاه مدیران ارشد گوگل درباره وبلاگستان فارسی گفت که اجازه پاسخ به این سوال را ندارد اما در صحبت هایی که پیش آمده به استفاده هوشمندانه ایرانیان از نت اشاره کرده اند.

✔۶. آلینوش طریان

⚡آلینوش طریان آبان ١٢٩٩ در خانواده ارمنی در تهران به دنیا آمد. پدر و و مادرش هردو در زمینه ترجمه آثار از فارسی به ارمنی دستی بر آتش داشتند. انگیزه اصلی او برای تحصیل تا مدارج عالیه یکی بزرگ شدن در دامن خانواده ای فرهیخته و دیگری اثبات اشتباه بودن این تفکر بود که دختران در زمینه علوم پایه و مهندسی استعداد ندارند.
آلینوش پس از پایان دوران دبیرستان در آموزشگاه انوشیروان دادگر زرتشتیان، برای تحصیل در رشته فیزیک وارد دانشگاه تهران شد. چهار سال بعد و پس از اخذ مدرک در همین مرکز به عنوان متصدی عملیات آزمایشگاهی دانشکده علوم استخدام شد. آلینوش پس از مدتی به فکر ادامه تحصیل با بورس تحصیلی افتاد اما دکتر حسابی به خاطر زن بودن با این درخواست مخالفت کرد.
آلینوش سپس با هزینه شخصی و کمک پدر راهی دانشگاه پاریس شد. او از این دوران و آشنایی با دختر ماری کوری به عنوان یکی از بهترین سال های زندگی یاد می کند. وی پس از دریافت مدرک دکترا در ۱۳۳۷ و با رد پیشنهاد تدریس در سوربن به ایران بازگشت تا در دانشگاه تهران به تدریس بپردازد.
وی نه تنها خانه خود را وقف دانشجویان بی بضاعت کرد بلکه کتابخانه غنی خود را هم به کتابخانه ملی اهدا کرد. طریان از پایه‌گذاران اخترفیزیک، نخستین رصدخانه فیزیک خورشیدی و نخستین تلسکوپ خورشیدی ایران است و به خاطر خدمات ارزنده‌اش به عنوان «مادر نجوم ایران» شناخته می شود. وی همچنین یکی از چهره های ماندگار در عرصه علمی نیز محسوب می شود. او در پاسخ به این سوال که چرا هرگز ازدواج کرد پاسخ داد مردی که عاشقانه او را دوست داشت درگذشت و پس از آن تصمیم گرفت برای همیشه مجرد بماند. آلینوش طریان در ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ در ۹۰ سالگی چشم از جهان فرو بست.

✔۷. فریناز کوشانفر

⚡فریناز سال ۱۳۵۵ در تهران به دنیا آمد. پدر او پزشک و پدربزرگش یک ارتشی بود که برای ماری کوری احترام زیادی قائل بودند و به همین خاطر فریناز را تشویق کردند به سراغ تحصیل در علوم جدید برود. این محقق برجسته دوران دبیرستان و کارشناسی برق را در دبیرستان معتبر فرزانگان و دانشگاه شریف طی کرده و سپس برای ادامه تحصیل راهی ایالات متحده شد.
او رشته برق و کامپیوتر دانشگاه UCLA را برای مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرد. کوشانفر سپس برای دریافت دکترا راهی دانشگاه برکلی، از بهترین مراکز آموزشی آمریکا شد و به خاطر پاس کردن تعداد زیادی از واحدهای آمار و احتمال همزمان فوق لیسانس این رشته را هم اخذ کرد. وی هم اکنون مشغول تدریس در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو است.
از افتخارات و جوایز فریناز کوشانفر باید به جایزه مخترع جوان سال دانشگاه MIT در ۲۰۰۸ اشاره کرد که به خاطر طراحی نوعی از میکروتراشه ها به وی اهدا شد. او همچنین در سال ۲۰۱۱ به عنوان یکی از نخبگان علوم جدید و مهندسی از دست اوباما جایزه گرفت. نشریه تکنولوژی ریویو هم او را به عنوان یکی از ۳۵ مخترع برتر جوان دنیا برگزیده است.
﹍⏸ادامه دارد⏮
🆔@keyhan_on1