#استفاده_ازتکنولوژی_پلاسما_برای_تولید_اکسیژن_در_ماهنتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که مریخ، با اتمسفر

#استفاده_ازتکنولوژی_پلاسما_برای_تولید_اکسیژن_در_ماه

نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد که مریخ، با اتمسفری با 96 درصد دی‌اکسیدکرین، شرایط ایده‌آلی برای تجزیه پلاسمای غیرگرمایی(ترمودینامیک غیرتعادلی) ایجاد می‌کند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

SciNews، مریخ منابعی دارد که می‌توان از آنها برای سکونت طولانی مدت استفاده کرد اما تولید اکسیژن برای ایجاد محیط زیست قابل سکونت در این سیاره می‌تواند باعث بروز مشکلات سوختی شود و بشر را مجبور کند که به زمین بازگردد. در واقع بخش عمده‌ای (95/9 درصد) از اتمسفر مریخ را کرین‌دی‌اکسید تشکیل می‌دهد و باقی آن را نیتروژن (1/9 درصد)، آرگون (1/9 درصد) و گازهای دیگر تشکیل می‌دهند.

البته دی‌اکسیدکربن را می‌توان به اکسیژن و مونواکسید کربن تبدیل کرد.

دکتر واسکو گورا، سرپرست این پژوهش از دانشگاه لیسبون، در این باره گفت:‌ «فرستادن انسان به مریخ، گام بزرگ بعدی در کاوش فضایی بشر است. بهسازی پلاسمای دی‌اکسید کربن روی زمین یکی از حوزه‌های در حال گسترش مطالعاتی است که با تغییرات آب و هوایی و تولید سوخت‌های خورشیدی به طور گسترده مطرح شده است»

وی در ادامه افزود: «پلاسما با دمای پایین یکی از بهترین واسطه‌ها برای تجزیه دی‌اکسید کربن‌ از طریق اثر الکترونی مستقیم و انتقال انرژی الکترون با ارتعاش القائی است»

سیاره سرخ بهترین شرایط برای استفاده از منابع پلاسمایی را دارد. علاوه بر داشتن اتمسفر کربن‌دی‌اکسیدی، جو سرد اطراف، تقریبا 210 کلوین، این سیاره می‌تواند یک اثر ارتعاشی، قوی‌تر از آنچه روی زمین روی می‌دهد، تولید کند.

همچنین دمای پایین این اتمسفر می‌تواند سرعت واکنش‌ها را کاهش دهد و زمان بیشتری برای جداسازی مولکول‌ها فراهم کند.

دکتر گورا در ادامه افزود: «تجزیه پلاسما با دمای پایین راه‌حل مناسبی و دوطرفه‌ای برای اعزام انسان‌ها به مریخ است. نه تنها یک منبع ثابت اکسیژن را فراهم می‌کند بلکه به عنوان یک منبع سوختی نیز مصرف دارد چراکه کربن مونوکسید یکی از عناصر اصلی در سوخت موشکی است»

وی در آخر گفت:‌ «این روش می‌تواند تدارکات سفر به مریخ را ساده‌تر کند، هزینه‌های سفر را کاهش دهد و خطرات احتمالی را نیز کاهش دهد»

https://goo.gl/9KbzNE