‌های_فضایی

#معرفی_روشی_جدید_برای_بررسی_فعالیت_پدیده‌های_فضایی
محققان آکادمی علوم چین در تحقیقی جدید با همکاری دو دانشگاه دیگر روشی جدید برای بررسی میزان فعالیت سیاه‌چاله‌ها و اختروش‌ها در فضا ارائه کرده‌اند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اسپیس، پس از کشف "کمان ای *"( Sagittarius A*) در مرکز کهکشان راه شیری، منجمان به این نتیجه رسیدند که در مرکز اکثر کهکشان‌های حجیم و متراکم، یک سیاه‌چاله کلان جرم وجود دارد که سبب بلعیدن حجم زیادی از مواد و انرژی "هسته فعال کهکشانی"(Active Galtic Nuclei) می‌شوند.

در طول دهه‌های گذشته منجمان با بررسی پرتوهای نوری که از این هسته‌های فعال رصد می‌شوند، به میزان فعالیت سیاه‌چاله‌ها پی برده‌اند که پیچیدگی‌ها و چالش‌های فراوانی نیز در این روش وجود دارد.

در سال‌های اخیر این روش با استفاده از شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای و بررسی خطوط طیفی امواج سیاه‌چاله‌ها بهبود پیدا کرده است اما همچنان چالش‌های زیادی در آن به چشم می‌خورند.

سیاه‌چاله‌های کلان جرم معمولا یک حلقه از گاز و غبار در اطراف خود دارند و گرانش سیاه‌چاله سبب سرعت گرفتن این حلقه تا چندین‌هزار کیلومتر بر ثانیه می‌شود و تابش‌های زیادی را در طول موج‌های مختلف به اطراف می‌تاباند که منجمان با رصد آن می‌توانند به وجود سیاه‌چاله پی ببرند.

گسترش این گازها با سرعت زیاد و در جهات مختلف سبب بی‌نظمی و ترکیب طول موج‌ها شده و امکان دقیق شدن محاسبات را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

حال محققان چینی موفق به ارائه روشی‌ شده‌اند که می‌تواند انجام این کار را تا حدودی ساده‌تر کند و به منجمان کمک کند تا بتوانند جرم سیاه‌چاله‌ها را با دقت بهتری تخمین بزنند.

"مایکل برادرتون"(Micheal Brotherton) یکی از محققان این پروژه گفت: بسیاری از افراد با خود فکر می‌کنند که اگر سیاه‌چاله در مرکز کهکشان قرار دارد چرا اینقدر مرکز کهکشان‌ها نورانی و فعال است. در واقع این بخش نورانی همان هسته فعال و دیسکی است که به دور سیاه‌چاله مرکزی حلقه زده است که در صورتی که انرژی آنها از حد معینی بالاتر برود به اختروش تبدیل می‌شوند.

اختروَش (Quasar)، یک هسته فعال به شدت نورانی و دوردست است که وابسته به یک کهکشان جوان است. آنها در ردهٔ یک کلاس هسته کهکشانی فعال قرار دارند.

اختروش‌ها پیشتر به عنوان منابع انرژی الکترومغناطیسی شامل امواج رادیویی و نور مرئی با انتقال به سرخ زیاد شناخته می‌شدند که به ستاره‌ها شبیه بودند.
https://goo.gl/e9MtwR