‍ ملاقات نزدیک‌ترین و دورترین سیاره به خورشید.. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖

‍ ملاقات نزدیک‌ترین و دورترین سیاره به خورشید

شامگاه سی‌ام دی ماه پدیده مقارنه سیاره‌های "نپتون" و "عطارد" رخ می دهد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
عمران مرادی، پژوهشگر حوزه نجوم
با اعلام این مطلب، اظهار کرد: در ساعت ۱۸:۴۶ دقیقه روز سی ام دی ماه، دورترین و نزدیک‌ترین سیاره به خورشید به فاصله ۹ دهم درجه از یکدیگر خواهند رسید.
وی با بیان اینکه سیاره عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید و نپتون نیز دورترین سیاره به خورشید است، گفت: این دو سیاره با وجود فاصله بسیار زیادی که از یکدیگر دارند، در این زمان از دید زمینیان در یک راستا دیده می‌شوند.
مرادی تصریح کرد: سیاره عطارد به علت نزدیکی بسیار زیاد با خورشید معمولا در حوالی افق غرب با ارتفاع کم قابل رؤیت است. این سیاره را می‌توان در افق غرب باز آسمان بدون وجود ساختمان و یا کوه رصد کرد.
این پژوهشگر نجوم با تاکید بر اینکه سیاره نپتون با وجود اندازه بزرگ آن، بدون چشم غیرمسلح در آسمان قابل مشاهده نیست، گفت: نپتون دورترین سیاره به خورشید است. با این حال در این زمان که در کنار جرم معروفی همچون عطارد که به راحتی در آسمان قابل رصد است، قرار می‌گیرد، فرصت مناسبی را برای رصد این غول بزرگ منظومه شمسی برای علاقه‌مندان به نجوم فراهم می آورد.
به گزارش ایسنا، سیاره "عطارد یا تیر" با فاصله ۵۷ میلیون و ۹۲۴ هزار کیلومتری از خورشید، کوچک‌ترین و نزدیک‌ترین سیاره به خورشید در منظومه خورشیدی است. عطارد با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه، هر ۸۸ روز یک بار خورشید را دور می‌زند.
سیاره "نپتون" هشتمین و آخرین سیاره سامانه خورشیدی است. نپتون از نظر ساختاری بسیار شبیه به سایر سیارات گازی به خصوص اورانوس است. اتمسفر و جو نپتون آبی رنگ است و درصد بازتابش بالایی دارد که حاکی از وجود یک جو غلیظ است. یک بار گردش نپتون به‌دور خورشید تقریباً ۱۶۵ سال طول می‌کشد.
پدیده نجومی "مُقارنه" یا همدمی در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین گفته می‌شود، به گونه‌ای که در آسمان در کنار هم دیده شوند. مقارنه یک موقعیت است که در ستاره‌شناسی آماتوری استفاده می‌شود و به نزدیکی ظاهری چند سیاره و ماه یا با هم اشاره دارد.