امروز گوگل به مناسبت زادروز این ریاضیدان برجسته، لوگوی خود را تغییر داد …

#به_مناسبت_زادروز_کارل_فریدریش_گاوس

لوگوی گوگل تغییر کرد

241 سال از تولد "کارل فریدریش گاوس" (Carl Friedrich Gauß) ریاضیدان، ستاره‌شناس و فیزیکدان آلمانی می‌گذرد. امروز گوگل به مناسبت زادروز این ریاضیدان برجسته، لوگوی خود را تغییر داد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کارل فریدریش گاوس، 30 آوریل سال ‏ 1777 در شهر براونشوایگ آلمان متولد شد. او به عنوان یکی از برترین ریاضی‌دانان شناخته شده‌است. به دلیل تحقیقات و دستاوردهای بی‌مانند و بی‌شمار گاوس، به او لقب "شاهزاده ریاضی‌دانان" را داده‌اند. گاوس هم به ریاضیات لقب "ملکه علوم" را داده بود.


گرچه گاوس شهزاده همه ریاضیدانان نامیده شده‌است؛ اجداد او از شاهی و شاهزادگی بسیار فاصله داشتند. وی از پدر و مادری بسیار فقیر در خانه‌ای فوق‌العاده حقیر در شهر براونشوایگ متولد شد. به گفته‌ وی مادرش روز دقیق تولدش را به خاطر نداشت، او تنها می‌دانست که تولد او چهارشنبه هشت روز قبل از عیدپاک بوده‌است.

نبوغ گاوس از دوران کودکی آشکار شد. گفته می‌شود که هوش سرشار او زمانی آشکار شد که در سه سالگی اشتباهی را که پدرش در محاسبه دارایی‌ها، بر روی کاغذ، انجام داده بود در ذهنش تصحیح کرد. داستان دیگری که درباره هوش بسیار او گفته می‌شود، آن است که آموزگارش، در دبستان، برای سرگرم کردن شاگردان به آنان گفت اعداد بین 1 تا 100 را با هم جمع کنند، گاوس خردسال پاسخ درست را تنها در چند ثانیه با به‌کارگیری یک بینش ریاضیاتی چشمگیر به دست آورد.

گاوس در حالی که هنوز یک نوجوان بود، به اکتشافات چشمگیری دست یافت، این زیرکی گاوس توجه حامی مالی وی را که "دوک فرد نیاند برونسویک" بود، جلب کرد و حضور وی را در "کالج کارولین" و "دانشگاه گوتینگن" امکان‌پذیر کرد. از جمله اکتشافات او روش کمترین مربعات برای اداره داده‌های تجربی بود. در 30 مارس 1796 او در سن 19 سالگی با نشان دادن اینکه یک 17ضلعی با قاعده توسط پرگار و خط‌کش نامدرج قابل رسم است، توانست مشکلی را حل کند که 2000 سال قبل از آن فکر "اقلیدوس" (Eukleides) ریاضیدان یونانی را مغشوش کرده بود.

گاوس نشان داد که یک n-ضلعی بدین صورت قابل رسم است اگر و فقط اگر n به صورتK P1P2000Pt {\displaystyle 2^p_p_...p_}2 نوشته می‌شود، وقتی K >0 {\displaystyle k\geq 0} و {\displaystyle p_}Pi اعداد اول هستند به شکلm + 12.

در 10 ژوئیه گاوس نیز کشف کرد که هر عدد صحیح مثبت را می‌توان بصورت مجموع حداکثر سه عددمثلثی نوشت. سپس در دفترچه خود این کلمات معروف "EUREKA. number = Δ + Δ + Δ"را نوشت.

گاوس در رساله دکترا خود قضیه اساسی جبر را اثبات کرد. این قضیه مهم می‌گوید که هر چندجمله‌ای درجه n، با به‌شمار آوردن ریشه‌های تکراری، دارای nجواب است.

در سال 1799 گاوس ثابت کرد که C{\displaystyle \mathbb } (اعداد مختلط) یک میدان بسته جبری است. این امر در آن زمان بسیار مهم بود و از این روی قضیه اساسی جبر نام‌گذاری شده‌است. گاوس تا آخر عمرش سه اثبات دیگر بر قضیه بنیادین جبر ارائه کرد. او مدتی مدیر رصدخانه گوتینگن بوده‌است.

گاوس فیزیکدان هم بود و فرمول‌هایی در زمینه مکانیک و الکتریسیته هم دارد. فرمول او در مورد اجسام متقارن بسیار مسئله را ساده می‌کند و همراه قانون کولن در الکتریسیته کارساز است.

در فیزیک او مقالاتی در زمینه نظریه لنزها و مویینگی و همراه با "ویلهلم وبر"، فیزیکدان نامدار، برای ساخت دستگاه نوین مشاهده مغناطیس زمین و دگرگونی‌های آن، در ارتباط بود. نخستین مقاله او در زمینه الکترومغناطیس در سال 1833 میلادی چاپ شد. ابزارهایی که آنان اختراع کردند "دستگاه انحراف مغناطیسی" و "مغناطیس‌سنج بایفیلار" و "تلگراف الکترومغناطیسی" بودند.


"کارل فریدریش گاوس" در 23 فوریه سال 1855، در سن 77 سالگی به دلیل سکته قلبی در شهر "گوتینگن" ایالت نیدرزاکسن آلمان چشم از جهان فرو بست.

https://goo.gl/wpJc25