مارک مارلی «(Mark Marley) یکی از محققان این تحقیق گفت: بادهای اتمسفری که در کوتوله‌های قهوه‌ای می‌وزد بسیار به بادهای کمربندی مشتر

مارک مارلی" (Mark Marley) یکی از محققان این تحقیق گفت: بادهای اتمسفری که در کوتوله‌های قهوه‌ای می‌وزد بسیار به بادهای کمربندی مشتری شباهت دارند در حالیکه این پدیده در بسیاری از ستاره‌ها نظیر خورشید وجود ندارد.

به کوتوله‌های قهوه‌ای ستارگان ناکام نیز گفته می‌شود که این نام ناشی از عدم توانایی این ستاره برای تبدیل شدن به ستاره‌های بزرگ در زمان تشکیل آن است.

برای این تحقیق محققان ناسا شش کوتوله قهوه‌ای را به مدت بیش از یک سال رصد کردند که هر کدام در این مدت به طور میانگین 32 بار چرخش کامل داشته‌اند.

زمانی که یک کوتوله قهوه‌ای می‌چرخد ابرهای داخلی و خارجی آن نیز گردش می‌کنند که این چرخش سبب تغییر در میزان روشنایی و درخشندگی این ستاره می‌شود.

پیش از این انتظار می‌رفت طوفان‌های بیضوی که نمونه آن در نقطه بزرگ قرمزرنگ مشتری دیده می‌شود، در کوتوله‌های قرمز نیز عامل ایجاد تغییر باشند اما با مشاهدات جدید این موضوع رد می‌شود چرا که تغییرات کوتوله‌های قرمز بسیار سریع‌تر از نقطه قرمز مشتری است که صدها سال است تغییر زیادی نداشته است.

در توجیه این تغییر درخشندگی در ستاره‌های کوتوله قهوه‌ای محققان ناسا اعلام کردند که این امواج بزرگ می‌توانند از طریق جو با دوره‌های تناوبی مختلف پخش شوند و به همین دلیل سرعت آنها با یکدیگر متفاوت است.

تئودورا کارالیدی"(Theodora Karalidi) محقق دانشگاه آریزونا با استفاده از یک ابررایانه و یک الگوریتم جدید برای ایجاد نقشه روند حرکت ابرها در کوتوله‌های قهوه‌ای به دو زمان که بیشترین میزان درخشندگی در کوتوله‌های قهوه‌ای رخ می‌دهد، دست پیدا کرد.

وی در این رابطه گفت: زمانی که قله‌های امواج در حال حرکت در جو بر هم منطبق می‌شوند بیشترین میزان درخشندگی در ستاره ایجاد می‌شود که دو بار در روز رخ می‌دهد.

در ادامه تحقیقات محققان به بررسی منشاء ایجاد این امواج خواهند پرداخت.

https://goo.gl/9RFxxV


@n1244ss🔭