‍ بامنظومه_شمسی - زهره_سیاره_پوشیده_از_ابر

‍ #آشناایی بامنظومه_شمسی - زهره_سياره_پوشيده_از_ابر

( زهره ، ناهيد ، ونوس ـ الهه زيبايي ، خواهر دو قلوي زمين ) زهره همانند عطارد به دور خورشيد مي گردد ، اما بسيار آسانتر از عطارد ديده مي شود . هنگامي كه زهره به نزديكترين فاصله ي خود از زمين مي رسد به اندازه اي روشن است كه حتي در نور روز هم قابل مشاهده خواهد بود . البته به شرطي كه موقعيتش در آسمان دقيقا مشخص شود . زهره دارايدرخشش زيادي است و اين به خاطر اتمسفر ضخيم سياره اي است .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اتمسفر ، نور خورشيد رابسيار بهتر از يك سطح سنگي و خاكي منعكس مي كند. اين تصوير كه توسط كاوشگر بين سياره اي مارينر ۱۰ گرفته شده ، اتمسفر كاملا پوشيده از ابر زهره را نشان مي دهد . اتمسفر زهره بسيار ضخيم تر از اتمسفر زمين است و شامل گازهاي خطرناك دي اكسيد كربن و اسيد سولفوريك مي باشد . چون اتمسفر زهره گرما را نگه مي دارد ( اين حالت به نام اثرگلخانه اي مشهور است ) لذا سطح زهره به هنگام روز بسيار داغتر از عطاردمي باشد . زهره نيزهمانند ماه به صورت هلال هاي مختلف در مي آيد . در مقارنه عليا نيم كره ، كاملا از نورخورشيد روشن گشته و به طرف زمين قرار دارد .

در مقارنه سفلي ، تنها مي توانيمسمت تاريك را ببينيم ( اگر چه يك هلال هميشه قابل رويت است ) . در مقارنه ي سفلي زهره بزرگتر ببه نظر مي رسد ، زيرا در اين وضعيت زهره از هر زمان ديگري به زمين نزديكتر است . اهله زهره با دوربين چشمي قابل رويت هستند و منجم مشهور گاليله با تلسكوپ ابتدايي خود در سال۱۶۱۰ميلادي اهله زهره را رصد كرد . در آن زمان اكثر مردم اعتقاد داشتند كه خورشيد و سياراتهمگي به دور زمين مي چرخند و همچنين زهره از خورشيد به زمين نزديكتر است . گاليله نشان داد كه زهره بايد در حال چرخش به دور خورشيد باشد و اين يكي از ادله اي بود كه تيوري زمين محوري را رد مي كرد. زهره در مدت ۲۴۳ روز به دور محور خود مي چرخد كه اين مدت از زمان گردش زهره به دورخورشيد يعني ۲۲۵ روز بيشتر است .

حدود ۲ ماه طول مي كشد تا خورشيد ( اگر از ميان ابر ها قابل رويت باشد ) از غرب طلوع كند و در شرق غروب نمايد . زهره و زمين از لحاظ اندازه و مواد تشكيل دهنده جفتهاي يكساني هستند و هر دو داراي هسته ي بزرگي از آهن و نيكل و ديگر فلزات هستند ( از اين جهت به آنان خواهران دو قلو میگويند ) .اما از لحاظ سطح هر دو سياره كاملا از يكديگر متفاوت هستند . زيرا رشد گياهي هرگز در زهره اتفاق نمي افتد. اما اگر گياهي در آن رشد مي كرد گياهان دي اكسيد كربن را تبديل به اكسيژن مي نمودند و ممكن بود حيات طولاني تري در سياره دوام آورد