‍ تصفیه آب با میکروربات‌های شناور

‍ تصفیه آب با میکروربات‌های شناور

محققان اسپانیایی راهی نوین برای تصفیه آب به جای افزودن مواد شیمیایی به آن ابداع کرده‌اند.


آینده ربات‌های کوچکی که در آب شناور می‌شوند باکتری‌های مضر آن را نابود می‌کنند و آب را آشامیدنی خواهند کرد.
میکروربات‌های کروی که محققات اسپانیایی آنها را توسعه داده‌اند می‌توانند در زیر سطح آب شناور باشند و باکتری‌های مضر را جمع‌آوری کنند و به راحتی از آب خارج شوند.
در حالت عادی، تصفیه آب با افزودن دوزهای بالای کلر و دیگر مواد شیمیایی انجام می‌شود که خود این مواد اثرات مخربی روی افراد می‌گذارند و علاوه بر این برای نابودی تمام باکتری‌ها مناسب نیستند.
طراحی این ربات‌ها بسیار هوشمندانه انجام شده است. بدنه این ربات‌ها از دو قسمت تشکیل شده است که یکی از جنس منیزیم و دیگری ترکیبی از آهن، طلا و نقره است. قسمت منیزیمی عمل تصفیه را انجام می‌دهد و ضمن واکنش دادن با آب حباب‌های هیدروژن تولید می‌کند.
سمت دیگر ربات با استفاده از طلا میکروارگانیسم‌های موجود در آب را به دام می‌اندازد تا با استفاده از نانوذرات نقره نابود شوند.
در تست انجام شده برای سنجش عملکرد این میکروربات‌ها آنها را وارد آب تصفیه نشده کردند که با توجه به سوخت منیزیومی این ربات‌ها که 15 تا 20 دقیقه آنها را فعال نگه می‌دارد حدود 80 درصد باکتری‌های موجود در آب آلوده نابود شدند.
لایه آهنی که در بدنه این ربات‌ها تعبیه شده برای جمع‌آوری آنها با استفاده از آهنربا به کار گرفته می‌شود. طراحان این ربات‌ها اعلام کرده‌اند که فعالیت این ربات‌های تصفیه‌گر هیچ پسماند مضری در آب باقی نمی‌گذارد.