فرهاد قنبری:. تجزیه طلبی یا اقدام تروریستی

فرهاد قنبری:
تجزیه طلبی یا اقدام تروریستی

✅ در هر کشوری ممکن است عده ای از شهروندان یک استان یا منطقه به دلایل سیاسی، مذهبی و قومیتی گرایش های تجزیه طلبانه از دولت مرکزی را داشته باشند.
در کشور اسپانیا بخشی از ساکنان ایالت کاتالان یا در بریتانیا عده ای از اسکاتلندی ها همیشه به دنبال جدایی از کشور اسپانیا و بریتانیا بوده اند و همیشه خواسته های خود را از طرق مختلف پیگیری کرده اند. اکثریت این افراد با بیانیه ها یا اعلان همه پرسی و امثالهم خواسته های خود را عنوان کرده و برای رسیدن به آن تلاش کرده اند اما در هیچ موردی دست به سلاح نبرده و برای رسیدن به خواسته خود به اقدامات خشونت طلبانه و تروریستی علیه دول مرکزی حاکم مبادرت نورزیده اند و اگر در معدود مواقعی هم چنین اعمالی را مرتکب شده اند با واکنش قاطع و جدی حکومت مرکزی مواجه گشته اند.

✅ در خاورمیانه به علت تنوع قومی و مذهبی همیشه بحث تجزیه طلبی از بحث های داغ و جنجالی بوده است که دولت های بسیاری در این منطقه را به اتخاد سیاست ها و واکنش های جدی واداشته است. افغانستان، عراق، ترکیه، پاکستان، سوریه و ایران از جمله این کشورهایی بوده اند که در یک قرن اخیر بارها در مقابل گروهها و نیروهای مختلف تجزیه طلب واکنش های متفاوت را نشان داده اند.
نیروهای تجزیه طلب در خاورمیانه بر خلاف اروپا و غرب، اغلب سعی کرده اند از طریق روش های خشونت بار و اقدامات مسلحانه خواسته های خود را پیگیری کنند که در عمل هم با واکنش سخت کشورها مواجه شده اند.
ترکیه ، عراق، سوریه و ایران در مواجه با این نیروها در اکثریت موارد هیچگونه اغماضی از خود نشان نداده و در مقابل تهدیدات و اقدامات این گروهها واکنش شدیدی را نشان داده اند.

✅ در ایران هم افراد به اصطلاح جدایی طلب زیادی اعمم از کرد و ترک و بلوچ و عرب فعالیت می کنند و تا زمانی که به اقدام مسلحانه روی نمی آورند برخورد چندانی با آنها صورت نمی پذیرد.
بر اساس تجربه دانشجویان (و حتی اساتید) با مذاهب و قومیت های مختلفی را مشاهده کرده ایم که به راحتی از سیاست های تجزیه طلبان دفاع کرده و هویت ایرانی خود را انکار می کنند و در عمل با مشکل خاصی مواجه نبوده اند( به عنوان مثال در ورزشگاه یادگار تبریز یا اهواز بارها شعارهای تند ضدملی و تجزبه طلبانه از سوی برخی تماشاگران به گوش می رسد و گاهی حتی با پرچم یک کشور خارجی حضور می یابند.)

دولت مرکزی ایران ( فارغ از نام و ایدئولوژی) به مانند اغلب کشورهای منطقه با این افراد با مماشات رفتار می کند اما هنگامی که سلاح به دست گرفته و به اعمال تروریستی اقدام کرده و به سوی نیروهای نظامی و مرزبانان شلیک می کنند بالطبع واکنش جدی و خشنی از خود نشان می دهد و این امر در همه جای دنیا امری بدیهی محسوب می شود.

@kharmagaas