فرهاد قنبری:. قربانی کردن سابقه‌ای به طول تاریخ دارد

فرهاد قنبری:
قربانی کردن سابقه ای به طول تاریخ دارد.
انسان های اولیه در شناخت علل رویدادها و عناصر طبیعی از قبیل باد، خورشید و ماه گرفتگی، آتش، زلزله، سیل و امثالهم ناتوان بودند و در مواجه با هر کدام از این رویدادها دچار وحشت می شدند.‌ آنها اغلب ریشه این بلایا و رویدادها را در نیروهای اسطوره ای جستجو می کردند.
انسانهای ابتدایی اغلب " خون" را عامل حیات و قدرت می دانستند. آنها علت بلایای طبیعی را عصبانیت و خشم خدایان می دانستند و برای فرونشاندن این خشم برخی از حیوانات یا گاهی از نزدیکان خود را قربانی می کردند.

در اساطیر یونانی هنگام جنگ تروا آگاممنون به علت بی‌احترامی در مقابل الهه شکار آرتمیس مورد غضب قرار گرفت و بادی شروع به درنوردیدن کشتی های یونانیان کرد. به توصیه پیشگویان تنها راه متوقف کردن این باد قربانی نمودن ایفیگنیا دختر او بود. آگاممنون با اکراه موافق قربانی شدن دخترش شد، اما آرتمیس شخصاً هنگام کشتن ایفیگنیا او را نجات داده و گوزنی را جایگزینش کرد.( بخشی از این اسطوره شبیه به داستان ابراهیم و اسماعیل در ادیان ابراهیمی است)‌‌

قربانی کردن هنوز منطقی شبیه منطق انسانهای ابتدایی دارد. بسیاری از افراد و خانواده ها در مواجه با مشکلات و بدشانسی های متوالی حیوانی را خریده و قربانی می کنند تا شاید با کسب رضایت خداوند و دور کردن نیروهای شیطانی از این آسیب ها در امان بمانند. یا در موقع خرید کالای جدیدی از قبیل خودرو و خانه یا وقوع اتفاق خوشایندی مانند عروسی، قبولی در دانشگاه، یافتن شغل مناسب و امثالهم قربانی می کنند و از این طریق می خواهند خود را از گزند نیروهای اهریمنی و چشم زخم ها در امان نگه دارند.
@kharmagaas