فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
"تعدادی از فعالان سیاسی با نوشتن نامه‌ای خطاب به مسوولان عالیرتبه نظام خواستار بازنگری در تصمیمات اساسی و مذاکره مستقیم با امریکا شدند.
نويسندگان اين نامه با اشاره به «از دست رفتن فرصت مناسب» دولت باراك اوباما از مسوولان تصميم‌گير نظام خواسته‌اند «فارغ از جنگ‌هاي رواني كاخ سفيد با يك تصميم ملي اعلام كند كه حاضر به انجام مذاكرات بدون قيد و شرط با امريكاست تا قدمي در راه‌حل مشكلات و اختلافات برداشته شود».
در اين نامه تاكيد شده كه اين مذاكرات «مي‌تواند با قدرت و از موضع حفظ منافع ملي دنبال شود» و «در صورت هرگونه زياده‌خواهي يا عدم ارايه تضمين براي پابرجا ماندن تعهدات، راه بازگشت هميشه باز است».
يكي از نكات جالب اين نامه كنار هم قرار گرفتن نام‌هايي است كه قرابت سياسي كمي با يكديگر دارند. از امضا‌كنندگان اين نامه مي‌توان به غلامحسين كرباسچي، احمد منتظري، ابوالفضل بازرگان، جلال جلالي‌زاده، جميله كديور، صديقه وسمقي، حسن فرشتيان، رضا عليجاني، حسين كروبي، عيسي سحرخيز، حسن اميني، محمدصادق جوادي‌حصار، علي كشتگر، ويدا فرهودي، حميد آصفي و بهروز خليق اشاره كرد."

این خبری است که چند روز قبل از سوی اغلب رسانه ها پخش شد و واکنش های زیادی با خود به همراه داشت. برخی از نام های زیر نامه از چهره های شناخته شده عرصه سیاسی کشور در سالهای اخیر بوده اند و انتظار می رود به بدیهات اصول و قواعد بین المللی آگاه باشند.
برخی از اصول و قواعدی که نگارندگان این نامه آن را نادیده گرفته اند را می توان:

۱- نگارندگان این نامه از مقامات عالیرتبه می خواهند که به صورت مستقیم با آمریکا کنند. آنها فراموش کرده اند که در چند سال گذشته ایران و وزیر خارجه اش بارها با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کرده اند و نتیجه آن عهدنامه مهم بین المللی بوده است.
۲- نگارندگان این نامه از مقامات کشور می خواهند بدون پیش شرط و مستقیم با آمریکا وارد مذاکره شود. این در حالی است که ایران با آمریکا بدون هیچ پیش شرطی وارد مذاکره شد و آن کشوری که پیش شرط های سنگین برای مذاکره تعیین کرده، آمریکاست.
۳- نگارندگان این نامه به صریحا مشخص نکرده اند که ایران باید در چه مسائلی با آمریکا وارد مذاکره شود. اگر منظور آنها مسئله هسته ای است که ایران در این زمینه مذاکره کرده است و برجام حاصل آن مذاکرت است و حتی اروپایی ها هم برجام را غیر قابل بازگشت می دانند و اینچین نامه بازی در زمین دشمن است.
۴- نگارندگان این نامه با چنین درخواستی به نوعی به حرکت خارج از قائده و قلدرمابانه آمریکا از برجام مشروعیت می دهند. آنها به جای نوشتن نامه و محکوم کردن دولت آمریکا از مسئولان کشور می خواهند به زیاده خواهی های آمریکا توجه کنند و امتیاز بیشتری به آمریکا واگذار کنند.
۵- رئیس جمهور آمریکا بارها در سخنرانی های خود خواسته های خود از ایران را به طور مشخص بیان کرده است‌. خروج ایران از منطقه، قطع حمایت از حماس و حزب الله، از بین بردن کامل فعالیت های هسته ای و از همه مهمتر از بین بردن موشک هایی که بیشتر از سیصد کیلومتر برد دارند. درخواست و فشار به مسئولان برای مذاکره مستقیم با آمریکا با چنین پیش شرط هایی می تواند به قراردادی ننگین منجر شود که در نوع خود خیانتی بزرگ به امنیت و تمامیت ارضی کشور است.
۶-به نظر می رسد نگارندگان این نامه بیشتر از آنکه دغدغه امنیت و اقتدار ملی را داشته باشند، پیروری از قلدرمآبی های ترامپ را مدنظر قرار داده اند.
@kharmagaas