‍‍ فرهاد قنبری:. قاره هفتم- میشاییل هانکه

‍‍ فرهاد قنبری:
قاره هفتم- میشاییل هانکه

قاره هفتم کنایه از قاره استرالیاست، قاره ای جدید، کشف نشده، دور و تنها افتاده از جهان و مکانی دوست داشتنی و غریب برای کسانی که عاشق رویا بافی اند.
قاره هفتم اولین فیلم هانکه و بخشی از سه گانه خشونت مدرن او است که به عصر یخبندان معروف است.
قاره هفتم داستان زندگی خانواده ای از طبقه متوسط اروپایی است که به ناگاه تمام تعلقات خانوادگی و اجتماعی خود را از دست داده و در اقدامی هولناک پس از نابود کردن تمام دارایی و لوازم زندگی خود دست به خودکشی می زنند. آنها در این مسیر به دختر خردسال خود هم رحم نکرده و او را هم در این ضیافت آزار دهنده با خود همراه می کنند.

فیلم از دو بخش تشکیل شده است بخش اول با تکیه ظریف بر تمام اشیاء و کالاهای مورد نیاز یک خانواده آغاز می شود. از خرید کردن ، لوازم خانه، از دغدغه ها و بهانه ها، از تلاش برای ارتقاء موقعیت شغلی و..‌‌. در این بخش با خانواده موفق شهری آشنا می شویم که درآمد خوبی دارند و به نظر می رسد از زندگی خود احساس خوشبختی کرده و رضایت کامل دارند.

بخش دوم فیلم با یک تصمیم گیری کلید می خورد ، تصمیمی که تماشاگر تا آخر فیلم از درک و باور آن عاجز است.
این بخش فیلم، شورشی علیه تمام عیار علیه جهانی است که با دستان خود ساخته اند، جهانی که به نظر رنگ و مفهوم خود را با یک اتفاق و تصمیم آنی از دست داده است. آنها تمام انتقام و خشم شان را از، کالاها، اشیاء، موقعیت ها، دارایی ها.‌. می گیرند ، آنها با به حراج گذاشتن زندگی (با تمام) تعلقاتش به طغیانی علیه زندگی، علیه تمام چیزهایی که سالها و سالها آنها را به زندگی متصل کرده است، دست می زنند. آنها همه چیز از جمله خودشان را نابود می کنند.

قاره هفتم فیلمی به شدت تاثیر گذار و بهت برانگیز است، فیلمی که باعث می شود تماشاگر پس از پایانش با چشمانی باز مانده و ذهنی مشوش تا دقایقی طولانی هنوز در درون فیلم مانده و توان بیرون آمدن نداشته باشد.

پ.ن: سکانس زیر ( ریختن پول ها در دستشویی) در یک نظر سنجی از تماشاگران از سکانس خودکشی عجیب تر بوده است
@kharmagaas