فرهاد قنبری:. امروز تولد ماهاتما گاندی به عنوان روز جهانی مبارزه علیه خشونت نامگذاری شده است

فرهاد قنبری:
امروز تولد ماهاتما گاندی به عنوان روز جهانی مبارزه علیه خشونت نامگذاری شده است.
گاندی از بزرگترین انسانهایی است که کره زمین به خود دیده است.

اگر بپذیریم که رادیکالیسم اصلی رادیکالیسم فکری است، گاندی رادیکالترین مبارزی است که تمام عمر خود را در راه پاره کردن زنجیرهای ذهنی و گشودن افق های جدید فکری سپری کرد.

گاندی نه مانند داریوش اول و اسکندر مقدونی به فکر جهانگشایی بود و نه مانند لنین و مائو هدایت انقلاب جهانی را در سر می پروراند.
انقلاب گاندی انقلابی در قلب ها بود.
گاندی سراسر عمر خود را برای به بار نشاندن پیوند میان قلب ها و نزدیک کردن دلها سپری کرد.
بزرگی گاندی در این است که او بر خلاف اکثر رهبران و سیاست مداران جهانی حامل هیچ اندیشه جهانشمولی نبود ، او بهتر از هر انسانی به ذات متفاوت و متضاد انسانها پی برده بود.
دریچه های ذهنی گاندی آنقدر گشوده بود که در آن هم برای پیامبر و مولای مسلمانان ، هم برای بودا و هم برای مسیح و یهودیان جای کافی وجود داشت.

گاندی به خوبی آگاه بود که مسیر سعادت و خوشبختی انسانها یک مسیر تک خطی و متصلب نیست. او می دانست برای یک شیعه معتقد همانقدر که عاشورا نجات بخش است برای یک مسیحی کلیسا و مسیح در صلیب می تواند راه رهایی بخش باشد.

گاندی همان معلم شجاعی بود که به جای چوب و شلاق با مهر و عطوفت دانش آموزانش را به حرف شنوی وادار می کرد.
کلاس درس گاندی کلاسی بود که همه با علاقه و شیفتگی در آن حضور می یافتند.

اگر در هند امروز اینهمه فرق و ادیان مختلف در سازگاری و ملایمت با هم زندگی می کنند، اگر دهها میلیون مسلمان هند به احترام هندوها گوشت گاو نمی خورند، اگر شیعیان آزادنه مراسم عاشورا عزاداری میکنند، اگر سیک ها بدون اذیت و آزاری دستار خود را بر سر می بنند و آئیین های خود را به جا می آورند، اگر عید فطر مورد احترام تمام ساکنان هند است و اگر مردم هند مانند مردم خاورمیانه در حال کشتن و خوردن و دریدن یکدیگر نیستند به خاطر نهال بلند و ریشه داری است که گاندی نزدیک به یک قرن پیش در آن سرزمین کاشته است.
نهالی که گاندی با خون خود آن را آب داده است.
telegram.me/kharmagaas