فرهاد قنبری:. آقای دوربینی. «از بچگی دوست داشتم آدم مهمی بشوم، دیپلم ردی هستم

فرهاد قنبری:
آقای دوربینی
«از بچگی دوست داشتم آدم مهمی بشوم، دیپلم ردی هستم. آدم که هندوانه می‌خرد به ظاهرش نگاه می‌کند و بعد انتخاب می‌کند. من هم نه ظاهر زیبایی دارم و نه مدرک تحصیلی پس آدم مهمی نشدم. اما دوست دارم که من هم دیده شوم ولی الان دیگر تا می‌آیم اخبار تلویزیون را نگاه کنم سریع پدرم کانال را عوض می‌کند. برای دیدن فیلم مراسم‌هایی که در آنها شرکت کرده‌ام تا ساعت ۱۲ شب بیدار می‌مانم تا در حالت‌های مختلف خودم را تماشا کنم. تازه وقتی من صبح خیلی زود از خانه بیرون می‌زنم اهل منزل می‌فهمند که کسی فوت کرده و من برای تشییع جنازه می‌روم. یادم نمی‌آید تا به حال تشییع جنازه کسی را از قلم انداخته باشم. اما وقتی جمعیتی را در تلویزیون نشان می‌دهند و من در بین آنها نیستم خیلی حرص می‌خورم تا صبح خوابم نمی‌برد»

این بخشی از مصاحبه فردی است که به آقای دوربینی شهرت دارد.
در پس تک تک جملات و گفته های این فرد رنج و غمی آزار دهنده نهفته است، رنجی که باعث می شود او با هر سختی ای خود را از حاشیه به متن برساند تا برای لحظه ای هم شده به عنوان سوژه به رسمیت شناخته شود.

خشونتی که در حق او و امثال او اعمال می شود خشونتی پنهان و سیستمی است.
خشونتی که ریشه در سیستمی دارد که با تعریف فرم های خاصی از انسان، سوژه ها را طبقه بندی کرده و هر انسانی خارج از آن استاندارد را به حاشیه می راند.
آقای دوربینی در بخشی از مصاحبه خود می گوید: برای اینکه دیده شوی یا باید قیافه خود داشته باشی یا سواد و پول و من که هیچکدام از اینها را ندارم مجبورم اینگونه برای نشان دادن خود تلاش کنم.
روایت غمناک آقای دوربینی روایت تلخ اکثریت جامعه است.
در اخبار آمده بود ایران به عنوان پایتخت جراحی دماغ و زیبایی شناخته می شود، افراد بسیاری که در چرخ دنده های خشن سیستم، برای دیده شدن راهی جز تغییر چهره و ظاهر خود ندارند، آنها هر روز ساعت ها از وقت خود را مقابل آینه برای آرایش یا جراحی دماغ و گونه و ....صرف می کنند تا شاید در میان انبوهی از افراد برای لحظه ای در معرض تماشا قرار بگیرند.

بخش دیگری از جامعه که چنین امکانی را نمی بینند تلاش خود را به کار می گیرند تا با خرید مدرک تحصیلی بالا خود را در معرض دید قرار دهند. یا عده ای که بدون توجه به ابزار و روش(دزدی، اختلاس کلاهبرداری و...) سعی می کنند ثروتمند شده و اینگونه خود را به متن برسانند.

آقای دوربینی در این میان شیوه و روش کم هزینه تر و شاید اخلاقی تری را برگزیده است.
telegram.me/kharmagaas