فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
ترامپ در سخنرانی خود با یک عقب نشینی تاکتیکی و حساب شده از مذاکره با ایران بدون هیچ پیش شرطی و در هر جایی که ایران بخواهد سخن گفت.

سوالی که در ذهن ایجاد می شود این است که چرا ترامپ که به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تندترین ادبیات را علیه دولت ایران به کار برد، در عرض چند روز این میزان تغییرات در مواضع خود داشته و از مذاکره بی قید و شرط با ایران سخن می گوید؟!

این درخواست ترامپ بیشتر از آنکه از سر خیرخواهی بوده یا تغییری در رویکرد آمریکا در قبال ایران باشد، بیشتر یک استراتژی حیله کارانه است.
در هفته ها و روزهای اخیر مواضع تند و ضد ایرانی ترامپ و همراهانشان باعث شده بخش مهم و سابقه داری از اپوزسیون زیر پرچم ملی گرایی جمع شده و همصدا با دولتمردان و نظامیان از موجودیت ایران دفاع کرده و انتقادات زیادی را به دولت آمریکا وارد کند. در این جبهه از اردشیر زاهدی (وزیر خارجه حکومت پهلوی) تا بنی صدر و عطا الله مهاجرانی و بسیاری از هزینه دادگان حوادث سال هشتاد و هشت یکصدا پشت سر نام ایران بسیج شدند و زیاده خواهی آمریکا را محکوم کردند.(یا در اقدامی دیگر عده ای از چهره های معروف هنری، ادبی و سیاسی خارج نشین نیز در نامه ای به ترامپ مواضع ضد ایرانی او را نکوهش کرده و او را از حمله به ایران بر حذر داشتند)

دولتمردان آمریکایی که (ریاکارانه) همیشه خود را دوست مردم ایران معرفی می کنند و حرف های عامه پسند بسیاری برای توده های بی تاریخ و درمانده کشور ما می زنند، اینبار دریافتند که ادامه این مواضع سخت گیرانه باعث خواهد شد بخش مهمی از محبوبیت و مشروعیت خود را در میان افکار عمومی جامعه ایران از دست بدهند به این دلیل با یک تغییر رویکرد (و با علم به اینکه ایران نه تکنیک و نه تاکتیک بازی را بلد است) توپ را به زمین ایران انداختند.

حالا ترامپ که از قبل با خروج از برجام و جنگ لفظی، شوک بزرگی در اقتصاد ایران ایجاد کرده است می تواند به راحتی اهداف خود را پیش ببرد و در هر صورت در میان افکار عمومی جامعه ایران برگ برنده را در اختیار داشته باشد.
ترامپ به خوبی می داند که طیف قدرتمندی در ایران وجود دارد ( که به هر دلیلی) به صورت بیمارگون از مذاکره با آمریکا وحشت دارد و آنها اجازه مذاکره دولت ایران و آمریکا را نخواهند داد و برنده این بازی جدید در هر صورتی امریکا خواهد بود.
@kharmagaas