فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
عده ای از اولترا تحلیلگران سیاسی فعال در فضای مجازی در رابطه با حادثه تروریستی اهواز با گفتن اینکه "کار کار خودشان است" با لبخند رضایت مندانه ای بر لب ( به هوش وافر خود احسنت گویان ) غرق در لذت از این همه عمق بینش شده و به گمان خود کلاف گم شده سیاست در ایران را گشوده اند و به عمیق ترین لایه های تحلیل و مچ گیری سیاسی دست یافته اند. آنها در مقابل این پرسش ساده که چرا یک نظام سیاسی باید سربازان و نیروهای خدمتگذار خود را بکشد؟ نفس عمیقی کشیده و پاسخ می دهند " شما هنوز خیلی مونده آخوندها رو بشناسید"....

خارج از وجه طنز ماجرا باید گفت اعتماد سیاسی بخشی از توده های مردم تا چه میزان باید نزول کرده باشد که چنین حادثه واضح تروریستی را به خود حکومت نسبت دهند؟ و این زنگ خطر اصلی است که آسیب اجتماعی آن ممکن است بیشتر از اعمال تروریستی باشد.

یکی از عوامل مهمی که باعث سقوط حکومت پهلوی شد، از دست رفتن اعتماد مردم به آن حکومت در سالها و ماههای منتهی به انقلاب بود.
مردم در سال منتهی به انقلاب دیگر هیچ روایتی از سوی حاکمان را نمی پذیرفتند و در هر حادثه ای بلافاصله انگشت اتهام را به سوی سیستم نشانه رفته یا هر سخن و گفته ای به جز سخنان نهادهای دولتی را می پذیرفتند.
در حادثه سینما رکس آبادان حکومت هر چه فریاد می زد که ما هیچ نقشی در آن نداشته ایم ولی اولین واکنش مردم شعار «مرگ بر شاه» در خیابان های آبادان بود.
در هر تظاهراتی مردم تعداد بازداشتی ها و کشته ها را از هر نهاد و فردی می پذیرفتند الا نهادهای حکومتی، در ماههای منتهی به انقلاب اگر کسی در تصادف هم کشته می شد، مردم حکومت را عامل مرگ او دانسته و به خیابان ها می ریختند.
این بی اعتمادی در نهایت به حدی رسیده بود که اگر کسی کوچکترین پست دولتی هم می گرفت به عنوان خائن شناخته می شد.
@kharmagaas