فرهاد قنبری:. باید برگردیم به اصول بنیادی زندگی بدون کثیف کردن آب»

فرهاد قنبری:
تارکوفسکی در بخشی از دیالوگ ماندگار فیلم نوستالژیا می گوید: "باید برگردیم به نقطه شروع ، نقطه ای که شما از همان جا راه غلط را انتخاب کردید. باید برگردیم به اصول بنیادی زندگی بدون کثیف کردن آب"

مشکل کم آبی در ایران در حال ورود به مرحله جدیدی است، باید با این دیالوگ احساسی تارکوفسکی هم نوایی کنیم و با شجاعت بگوییم "ما مسیر را غلط آمده ایم"‌
امروز باید همه ما ساکنان و به ویژه مسئولان این سرزمین شجاعت پذیرش گناه مان را داشته باشیم. گناه از بین بردن آب ، گناه بر هم زدن تعادل هستی...
اگر تا امروز کم آبی و بحران آب باعث کوچ بسیاری از کشاورزان از روستاها به شهرها و گسترش حاشیه نشینی و مشاغل کاذبی مانند دست فروشی شده است، حال اعلام می شود که در برخی از استان ها و کلان شهرها مشکل کم آبی به مصارف خانگی نیز رسیده است و دولت مجبور است در این زمینه دست به اقدامات کنترلی بزند.

در زمینه مواجه با خشکسالی در ایران ( به ویژه در دو دهه اخیر) همه دولت ها و سیاست گذران این حوزه کم و بیش مقصرند
سالهاست کارشناسان و متخصصان در زمینه آب مدام در حال فریاد کشیدن و دادن هشدارهای فراوان هستند که اگر روند فعلی مدیریت آب ادامه پیدا کند بحران بعدی و بزرگ ایران بحران آب خواهد بود اما گوش شنوایی وجود نداشته است.
سد سازی های غیر کارشناسانه، تغییر مسیر رودها، حفر دهها هزار چاه عمیق قانونی و غیر قانونی، ساخت نیروگاهها بدون توجه به شغل و معیشت مردم آن منطقه و عواملی از این قبیل باعث شده است ساکنان بسیاری از شهرهای کوچک و روستاها تنها منبع درامد را از دست بدهند و در تامین آب شرب خود نیز با مشکلات زیادی مواجه شوند.

در آخرین مورد مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفته است: "سخت‌ترین و نادرترین شرایط افت ورودی آب به سد زاینده رود در سال جاری اتفاق افتاده است و ناچار هستیم محدویت‌هایی برای بخش شرب اعمال کنیم"

مرز محدودیت ها سال به سال به صورت خزنده و آرام در حال حرکت به سمت جلو است. به عنوان مثال در اصفهان ابتدا آب زاینده رود کم شد، سپس به قطع شدن های یک ماه و فصلی رسید و در نهایت به طور کامل خشکید و حال این کمبود آب به مصارف خانگی رسیده است.
@kharmagaas