فرهاد قنبری:. این منطق «کارکرد ممنوعیت» را به وضوح در کشورمان می‌توان مشاهده کرد

فرهاد قنبری:
در فیلم "فارنهایت ۴۵۱" وقتی همسایه آتش نشان از او علت گرایش مردم به کتاب در حالی که خواندن آن جرم است را می پرسد، او پاسخ می دهد: شاید به همین دلیل که ممنوع است.
این منطق " کارکرد ممنوعیت" را به وضوح در کشورمان می توان مشاهده کرد.
در گرایش به استفاده از ماهواره یا بسیاری موارد مشابه دیگر..
کافیست به مصرف مشروبات الکی نگاهی بیندازیم، با اینکه چهار دهه از جمع آوری مشروب فروشی ها در ایران می گذرد، نه تنها مصرف مشروبات کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز داشته است و در میان برخی اقشار مصرف زیاد مشروب به عنوان نوعی ارزش تلقی می شود. در خوابگاههای دانشجویی و جمع های دوستانه به وفور مشاهده می شود که افراد برای اثبات اینکه مشروب خوار قهاری هستند شروع به بلوف زدن های عجیب و غریب می کنند و برای اثبات این گفته خود تا بالا آوردن و رفتن به بیمارستان حاضر به کنار گذاشتن پیک هایشان نیستند.( دوستی نقل می کرد در دوبی، اتباع کشورهای دیگر به کسی که زیاد مشروب می خورد می گویند ایرانی خوری نکنید) یا در مواردی برخی جوانان خطر مصرف مشروبات بدون ایمنی که باعث کوری یا از دست دادن جانشان می شود را هم به جان می خرند. بخش تامل انگیز ماجرا آنجاست که مشروبی که قرار بود به عنوان یک ضد ارزش از جامعه جمع آوری شود خود به چنان ارزشی تبدیل شده است که اگر در بزمی یا جمع دوستانه ای اعلام کنی به مصرف مشروبات علاقه ای نداری به عنوان شخص نادان و امل شناخته خواهی شد.( به عنوان مثال افراد زیادی هستند که هیچ علاقه ای به مشروب ندارند ولی صرفا برای فرار از چنین انگ هایی اقدام به مصرف آن می کنند).

لذت تخطی از قانون، میل ناخوداگاهی است که در پس این ممنوعیت ها نادیده گرفته می شود.
ممنوعیت نصب ماهواره باعث ایجاد طبقه ای در جامعه شد که به هر قیمتی شده می خواست ماهواره داشته باشد و برنامه های آن را تماشا کند.
این نوع پاک کردن صورت مسئله در همه شئون اجتماعی رایج بوده و است.
فیلتریتگ تلگرام هم یکی از همین تصمیمات است، تصمیمی که به راحتی باعث تخطی بسیار از مردم از آن شده و باعث استفاده بیشتر از فیلتر شکن ها خواهد شد و بر آمار افرادی که از قوانین سرپیچی می کنند خواهد افزود و ابهت قانون را بیشتر در میان مردم از بین خواهد برد.
@kharmagaas